GN CORPORATION: gezichtsvermogen hersteld met hoornvliesceltransplantatie met behulp van een nanoplaattechniek; Japans bedrijf patent verleend in India

TOKIO--()--Een nieuwe celtransplantatiemethode voor de behandeling van cornea-endotheelziekten zoals bulleuze keratopathie met behulp van een nanocomposietgelplaat ontwikkeld door Japanse wetenschappers, kreeg het Indiase patent van GN Corporation (GNC), Japan. Aan deze methode werd eerder een Japans patent verleend, waarbij één kadaver-donor-hoornvliescellen konden worden gebruikt om het zicht op de ogen van verschillende patiënten te redden met behulp van in het laboratorium gekweekte cornea-endotheliale voorlopercellen.

Endotheelziekten van het hoornvlies als gevolg van trauma, inclusief onbedoeld chirurgisch trauma tijdens staarprocedures treffen ongeveer 30.000 patiënten in India en miljoenen wereldwijd. Elk jaar waarvoor de endotheliale laag van het hoornvlies van een kadaver-donor moet worden getransplanteerd en het maken van één kadaver-donoroog redt één oog van een patiënt. In deze context, wordt bij oogbanken wereldwijd 30% van de donor-hoornvliezen weggegooid die ongeschikt worden geacht voor transplantatie vanwege een onvoldoende aantal endotheelcellen. De technologie van GNC haalt de beschikbare cellen op, in het anders weggegooide donor-hoornvlies en verandert ze in bruikbare hulpmiddelen voor het herstel van het gezichtsvermogen na vermenigvuldiging in het laboratorium om verschillende ogen te redden van patiënten die wachten op transplantatie, genaamd “An-eye for Eyes” -missie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Queries to:
GN Corporation
Samuel JK Abraham
info@gncorporation.com

Contacts

Queries to:
GN Corporation
Samuel JK Abraham
info@gncorporation.com