ASIT biotech gp-ASIT+ fase III studie in graspollenallergie heeft het primaire eindpunt niet bereikt

LUIK, België--()--Regulatory News:

ASIT biotech (BSE:ASIT) (Paris:ASIT) (ASIT - BE0974289218), een Belgische biofarmaceutische onderneming gespecialiseerd in onderzoek en ontwikkeling van baanbrekende immunotherapieproducten voor de behandeling van allergieën, maakt de resultaten van de fase III klinische studie met gp-ASIT+™ in graspollenallergie bekend (gpASIT011).

In de fase III studie met gp-ASIT+™, een innovatieve immunotherapiebehandeling van graspollenallergie, toegediend gedurende 3 weken vóór het pollenseizoen, werden 650 patiënten uit België, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Hongarije en Polen behandeld. Het primaire eindpunt van het onderzoek is een absoluut verschil van 0,30 van de gecombineerde score van klinische symptomen en medicijngebruik (CSMS) in de behandelde groep ten opzichte van de placebogroep gedurende de piek van het graspollenseizoen. De studieresultaten tonen een absoluut verschil van 0.15 (p=0.05) in de CSMS gedurende de piek van het graspollenseizoen, en een absoluut verschil van 0.18 (p=0.005) gedurende het volledige graspollenseizoen. Dit vertaalt zich in een respectievelijke werkzaamheid van 7.4% en 9.8% ten opzichte van de verwachte 20%.

Michel Baijot, CEO van ASIT biotech, zegt: “Alhoewel de studie optimaal uitgevoerd werd en ondanks een goed veiligheidsprofiel vergelijkbaar met vroegere resultaten, zijn deze studieresultaten betreffende de werkzaamheid van het product teleurstellend. Per 24 November 2019 heeft de Onderneming een kaspositie van 3,8 miljoen Euro. We zullen de gegevens verder analyseren, de beste opties voor het bedrijf beoordelen, en hierover communiceren voor het einde van het jaar.”

Over ASIT biotech

ASIT biotech is een Belgisch biofarmaceutisch bedrijf in de klinische fase dat zich richt op de ontwikkeling van een reeks baanbrekende immunotherapieproducten voor de behandeling van allergieën. Dankzij zijn innovatieve ASIT+™-technologie is ASIT biotech momenteel de enige ontwikkelaar van AIT-kandidaat-producten die bestaan uit zorgvuldig op grootte geselecteerde en gekwalificeerde natuurlijke peptiden die gewonnen zijn uit uiterst gezuiverd origineel allergeen. Deze innovatie zal uitmonden in een korte behandeling, waardoor naar verwachting de therapietrouw en de real-life-doeltreffendheid zullen verbeteren. De portefeuille van ASIT biotech omvat drie vernieuwende kandidaat-producten tegen de meest voorkomende allergieën van de luchtwegen (graspollenallergie met gp-ASIT+™ en huisstofmijtallergie met hdm-ASIT+™) en voedselallergieën (pinda-allergie met pnt-ASIT+™). Deze producten zouden de huidige immunotherapiemarkt aanzienlijk kunnen uitbreiden. De vennootschap meent tot slot dat haar innovatief ASIT+™-platform flexibel is en zou kunnen worden toegepast op een waaier aan allergieën.

Meer informatie vindt u op www.asitbiotech.com

Volg ons op LinkedIn

Toekomstgerichte uitspraken

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen garanderen geen toekomstige resultaten. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden alleen op de datum van publicatie van dit document. Het bedrijf verwerpt uitdrukkelijk elke verplichting om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken, tenzij specifiek vereist door wet- of regelgeving.

Juridische waarschuwing

Dit bericht is louter informatief en vormt geen aanbod tot verkoop of een uitnodiging tot het doen van een aanbod om aandelen van het bedrijf in enig rechtsgebied te kopen of erop in te schrijven. Dit bericht vormt geen prospectus. Elke aankoop van, inschrijving op of aanvraag voor Aandelen die worden uitgegeven in verband met een beoogd aanbod, mag alleen worden gedaan op basis van informatie in het prospectus en eventuele aanvullingen daarop, in voorkomend geval.

Contacts

Company
Michel Baijot, CEO
ASIT biotech
Tel.: +32 2 264 03 90
investors@asitbiotech.com

Investor Relations
LifeSci Advisors LLC
Hans Herklots
Tel.: +41 79 598 7149
hherklots@lifesciadvisors.com

Media Relations
Sophie Baumont
Tel.: +33 627 74 74 49
sophie@lifesciadvisors.com

Contacts

Company
Michel Baijot, CEO
ASIT biotech
Tel.: +32 2 264 03 90
investors@asitbiotech.com

Investor Relations
LifeSci Advisors LLC
Hans Herklots
Tel.: +41 79 598 7149
hherklots@lifesciadvisors.com

Media Relations
Sophie Baumont
Tel.: +33 627 74 74 49
sophie@lifesciadvisors.com