Společnost Mary Kay obhajuje celosvětovou podporu postavení žen, podnikání a rovnost na vrcholných ženských konferencích po celém světě

L to R: Marijana Klapcic, Manager Communications, Public Relations & Creative Marketing, MK Canada; Pat Mitchell, author Becoming a Dangerous Woman; Michelle Haurilak, Director, Public Relations, Digital & Product Marketing, MK Canada (Photo: Mary Kay Inc.)

DALLAS--()--Tento měsíc společnost Mary Kay Inc. pokračovala v prosazování globálního posilování postavení žen, podnikání a rovnosti žen. Na vrcholných ženských konferencích po celém světě se věnovala otázkám, kterým dnes ženy čelí. Společnost se aktivně zúčastnila dvou významných mezinárodních konferencí: Mezinárodní konference Ženského fóra o vedoucím postavení žen v kanadském Torontu a Globálního fóra - Ženy ve vedoucím postavení v islandském Reykjavíku.

"Před více než 56 lety Mary Kay Ash založila společnost, která je dnes jednou z předních světových společností v oblasti podpory žen," řekla Deb Gibbins, provozní ředitelka společnosti Mary Kay, Inc. "Na počest jejího dědictví a v zájmu zlepšení postavení žen na celém světě jsme odhodláni spolupracovat se světovými lídry a pomáhat ženám vydláždit cestu k nezávislosti, finanční bezpečnosti a větší rovnosti na pracovišti."

Na mezinárodní konferenci Ženského fóra O vedoucím postavení žen ve světě v kanadském Torontu se společně setkaly přední architektky, právní zástupkyně, podporovatelky a průkopnice změn z více než 50 zemí. Společně diskutovaly o výzvách, kterým dnes ženy čelí, a o tom, jak je nejlépe oslovit. Michelle Haurilak, ředitelka, zástupkyně pro PR a manažerka pro marketing digitálních produktů společnosti Mary Kay v Kanadě, přišla hovořit a uvádět setkání na téma Stát se nebezpečnou ženou, rozhovor s televizní hlasatelkou a šéfredaktorkou organizace TEDWomen, Pat Mitchell.

Na globálním fóru v Reykjavíku na Islandu se Julia Simon, ředitelka právního oddělení a tajemnice společnosti Mary Kay, připojila k dalším ženám ve vedoucím postavení, a společně s nimi diskutovala a sdílela myšlenky a řešení pro další rozvoj společnosti, zvyšování rovnosti mezi ženami a muži a propagaci a pozitivní rozvoj počtu žen na vedoucích pozicích. Během fóra se Simon účastnila také Oběda o vedoucím postavení pořádaného organizací Concordia, neziskovou nestranickou organizací, která se věnuje aktivní podpoře, posilování a udržování mezisektorových partnerství za účelem sociálního vlivu. Oběd se zabýval tématy, jako například investice do podnikatelek, globální zdraví žen, vedoucí postavení žen v politice a vzdělávání žen.

"Mary Kay je víc než jen značka kosmetiky - je to značka posilování postavení, značka podnikání," dodala Gibbins. "Přestože bylo v posilování podpory žen dosaženo velkého pokroku, je třeba udělat mnohem více, aby pokrok mohl pokračovat v celosvětovém měřítku. Je pro nás ctí stát na frontové linii s dalšími předními politiky, a řešit tyto problémy."

Účast na těchto konferencích je v současnosti posledním krokem, který společnost Mary Kay podnikla k posílení postavení žen. Nedávno společnost Mary Kay ve spolupráci se šesti agenturami OSN uvedla iniciativu Akcelerátor podnikání žen vedený společností Mary Kay. Jedná se o víceletou partnerskou iniciativu, jejímž cílem je inspirovat, vzdělávat a posilovat podnikatelky po celém světě. Akcelerátor nabídne řízené digitální studium doplněné školením a mentorstvím na pracovištích. Kromě toho bude sloužit jako platforma pro obhajobu k eliminaci překážek podnikání pro ženy, počínaje digitální gramotností až po právní reformy. Umožní ženám plně se podílet na růstu jejich místních a národních ekonomik. Akcelerátor bude podporovat celosvětové úsilí o povzbuzování podniků k navázání a rozšíření vztahů se společnostmi vlastněnými ženami, včetně firemních zakázek. Budoucí rozšíření programu bude zahrnovat možnosti financování přístupné ženám, které dokončují studium.

O společnosti Mary Kay

Mary Kay Ash, jedna z původních průkopnic, založila svou kosmetickou společnost před více než 56 lety se třemi cíli: rozvíjet odměňující příležitosti pro ženy, nabízet neodolatelné výrobky a změnit svět na lepší místo. Tento sen se rozvinul v multimiliardovou společnost s miliony nezávislých prodejních zástupců v téměř 40 zemích. Společnost Mary Kay se věnuje investování do vědy podporující kosmetiku a výrobě špičkových produktů v odvětví péče o pleť, kosmetických barev, výživových doplňků a parfémů. Společnost Mary Kay je odhodlána posilovat postavení žen a jejich rodin prostřednictvím partnerství s organizacemi na celém světě, zaměřením na podporu výzkumu rakoviny, ochranou pozůstalých před domácím zneužíváním, zkrášlováním našich komunit a povzbuzováním dětí, aby následovaly své sny. Původní vize Mary Kay Ashové stále září - jedna rtěnka pro danou chvíli. Více se dozvíte na stránkách MaryKay.com.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom