A Mary Kay a magas szintű, nemzetközi női érdekképviseleti konferenciákon fellép a nők szerepvállalásának és vállalkozói tevékenységének támogatása és a nők egyenlőségének szerte a világon való elérése érdekében

L to R: Marijana Klapcic, Manager Communications, Public Relations & Creative Marketing, MK Canada; Pat Mitchell, author Becoming a Dangerous Woman; Michelle Haurilak, Director, Public Relations, Digital & Product Marketing, MK Canada (Photo: Mary Kay Inc.)

DALLAS--()--A Mary Kay Inc. e hónapban is folytatta a nők szerepvállalásának és vállalkozói tevékenységének globális támogatása és a nők egyenlőségének szerte a világon való elérése iránti elkötelezettsége jegyében végzett tevékenységét, és részt vett több magas szintű, a nőket manapság érintő legsúlyosabb problémák tárgyában szerte a világon megrendezett konferencián. A vállalat aktív résztvevője volt két fontos nemzetközi rendezvénynek: a Kanadában, Torontóban megrendezett International Women's Forum World Leadership konferenciának és az Izlandon, Reykjavikban tartott Global Forum - Women Leaders találkozónak.

"Mary Kay Ash több mint 56 évvel ezelőtt alapította meg azt a vállalatot, amely ma a világon a nők szerepvállalását támogató cégek körében az egyik vezetőnek számít" - mondta Deb Gibbins, a Mary Kay, Inc. operatív vezetője. "Az alapítónk által ránk hagyományozott küldetés teljesítése és a nők helyzetének szerte a világon való javítása érdekében elköteleztük magunkat a nőszervezetek nemzetközi vezetőivel való együttműködés iránt, azzal a céllal, hogy támogassuk a nőket a függetlenség, pénzügyi biztonság és a munkahelyen való egyenlő elbánás eléréséért folyatott küzdelmeikben."

A Kanadában, Torontóban megrendezett International Women's Forum World Leadership konferenciára 50 országból érkeztek különféle nőszervezetek vezetői, aktivisták és a változást elősegítő, katalizátor és úttörő szerepet betöltő nők, hogy megvitassák a ma a nők előtt álló kihívások leküzdésére legalkalmasabb megközelítéseket. A Mary Kay-t Michelle Haurilak, a Mary Kay Canada PR, Digital & Product Marketing egységének igazgatója képviselte, aki beszédet mondott a konferencia egyik szekciója keretében a "Becoming a Dangerous Woman" című könyv szerzőjével, az ismert televíziós médiaszemélyiséggel és a TEDWomen szerkesztési igazgatójával, Pat Mitchellel való interjú bevezetéseként.

Julia Simon, a Mary Kay vezető jogásza és társasági titkára csatlakozott az Izlandon, Reykjavikban tartott Reykjavik Global Fórumon részt vevő női vezetőkhöz, hogy megvitassák a társadalom fejlesztését, a nők és férfiak közti egyenlőség elérését és a vezető pozícióban lévő nők támogatását, fejlődésük segítését és számuk növelését célzó elképzeléseket és megoldásokat. A Fórum keretében Simon asszony részt vett egy vezetői munkaebéden is, amelynek házigazdája a Concordia, egy, a társadalmi előrehaladás elérését szolgáló, szektorokon átívelő együttműködés létrehozása, fejlesztése és fenntartása érdekében aktív tevékenységet végző nonprofit, pártfüggetlen szervezet volt. Az ebéd során olyan témákról beszélgettek a meghívottak, mint például a női vállalkozók vállalkozásaiba való befektetések, a nők egészsége a világ különböző tájain, a nők politikai vezető szerepe és a nők oktatása.

"A Mary Kay nem pusztán egy szépségápolási márka-a vállalat a nők szerepvállalását képviselő, vállalkozói márka" - tette hozzá Gibbins. "Bár jelentős haladást értünk el a nők helyzetének javítása terén, még nagyon sokat kell tennünk ahhoz, hogy biztosíthassuk a globális szintű előrelépést. Megtiszteltetésnek tekintjük, hogy más politikai vezetőkkel együtt az e problémák megoldására törekvők élvonalában lehetünk."

Az ezeken a konferenciákon való részvétel a legutóbbi lépés azok közt, amelyeket a Mary Kay a nők szerepvállalásának elősegítése érdekében tesz. A Mary Kay a közelmúltban jelentette be, hogy az Egyesült Nemezetek Szervezete hat testületének közreműködésével elindítja a Mary Kay Women's Entrepreneurship Accelerator elnevezésű, többéves programját, amelynek célja a női vállalkozók inspirálása, képzése és szerepvállalásuk elősegítése szerte a világon. Az Accelerator program digitális tananyagot kínál, amelynek elsajátítását kihelyezett tanfolyamok és mentori támogatás is segíti. A program ugyanakkor érdekképviseleti platformként is szolgál a nők vállalkozásainak működését megnehezítő akadályok felszámolása céljára: segítséget nyújt a nőknek a digitális készségek elsajátításában és támogatja a jogi szabályozás megreformálását szolgáló erőfeszítéseket, hogy a nők számára lehetővé tegye a helyi és a nemzeti gazdaság növekedését elősegítő tevékenységekben való teljes körű részvételt. Az Accelerator program támogatja azokat a globális szintű erőfeszítéseket is, amelyek a vállalatokat a női tulajdonban lévő vállalkozásokkal való kapcsolatok kiépítésére és bővítésére ösztönzik (ideértve a nők tulajdonában lévő vállalkozásoktól való beszerzéseket is). A program tervezett jövőbeli továbbfejlesztésének egyik területe pénzügyi források biztosítása olyan női vállalkozók számára, akik az Accelerator program keretében tanultakat hasznosítva vállalkozási tevékenységet szeretnének végezni.

Amit a Mary Kay-ről tudni kell…

Több mint 55 évvel ezelőtt Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, három cél teljesítését tűzte ki az általa létrehozott szépségápolási cég elé: biztosítson ígéretes lehetőségeket a nők számára, gyártson ellenállhatatlan termékeket és tegye jobbá a világot. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív bőrápolási, dekorkozmetikai és táplálékkiegészítő termékek és illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay elkötelezett a nők és családjuk szerepvállalásának támogatása iránt, és ennek érdekében szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel, főként olyan területekre összpontosítva erőfeszítéseit, mint a rákkutatás, valamint a családon belüli erőszak áldozatainak védelme, a közösségi életterek szépítése és a gyermekek támogatása álmaik elérésében. Mary Kay Ash eredeti elképzelése továbbra is fényesen ragyogó vezércsillag számunkra - és ennek az elképzelésnek a megvalósításához minden egyes eladott rúzs egy lépéssel közelebb juttatja cégünket. További információkért látogasson el honlapunkra a következő internetes címen: MaryKay.com.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom