Andersen Global ogłasza podpisanie pierwszej umowy o współpracę w Chorwacji

SAN FRANCISCO--()--Andersen Global ogłasza zawarcie umowy o współpracę z jedną z największych kancelarii prawnych w Chorwacji, tj. KALLAY & PARTNERS Ltd. Dzięki współpracy z kancelarią z siedzibą w Zagrzebiu Andersen Global zaznacza swoją obecność w kraju i kontynuuje ekspansję stowarzyszenia w regionie.

Pracami powstałej w 2006 roku kancelarii KALLAY & PARTNERS Ltd. kieruje jej założyciel oraz dyrektor zarządzający Marko Kallay. Pod jego rządami kancelaria świadczy szeroki wachlarz usług prawnych, zarówno na rzecz krajowych, jak i zagranicznych klientów, między innymi w zakresie prawa bankowego i finansowego, prawa handlowego i spółek, rozstrzygania sporów, arbitrażu i mediacji, prawa pracy oraz relacji z organami regulacyjnymi.

„Nasza kancelaria ceni zaangażowanie, przejrzystość, rzetelność i dostarczanie klientom najlepszych w swojej klasie usług prawnych, a wartości te są dobrze dopasowane do standardów i wizji Andersen Global - powiedział Kallay. - Nawiązanie współpracy umożliwi nam świadczenie usług jeszcze lepszej jakości oraz rozszerzenie naszej działalności w wymiarze globalnym. Cieszy nas możliwość ścisłej współpracy z naszymi kolegami z Andersen Global, zarówno w skali regionalnej, jak i międzynarodowej”.

„Kancelaria KALLAY & PARTNERS ma ugruntowane relacje z innymi współpracującymi z nami kancelariami w regionie, a ich synergiczne relacje są integralną częścią naszej strategii ekspansji - powiedział Mark Vorsatz, prezes Andersen Global i dyrektor generalny Andersen. - Marko i jego zespół podzielają nasze zaangażowanie w dostarczanie najlepszych w swojej klasie usług i naszą pasję do zarządzania, sprawnego świadczenia usług i niezależności”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie zrzesza ponad 5 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w przeszło 161 lokalizacjach.

Megan Tsuei
Andersen Global