Andersen Global debiutuje w Serbii

SAN FRANCISCO--()--Andersen Global ma teraz oddziały w Serbii dzięki zawarciu umowy współpracy z kancelarią Joksović, Stojanović & Partners (JSP) z siedzibą w Belgradzie. Zespół 12 partnerów świadczy usługi w zakresie porad prawnych na rzecz podmiotów publicznych i pokaźnej grupy międzynarodowych klientów korporacyjnych. Obszary działalności zespołu to m.in. prawo spółek i prawo handlowe, podatki, sektor lotniczy, rynki kapitałowe, konkurencja, rozstrzyganie sporów, zatrudnienie, energia, technologie informacyjne, własność intelektualna, ubezpieczenia, fuzje i przejęcia, nieruchomości i zamówienia publiczne.

„Jesteśmy dumni z przedsiębiorczości, rzetelności i profesjonalizmu, które stanowią stałe cechy naszego podejścia do klienta i pragniemy w dalszym ciągu dzielić się naszymi kompetencjami nie tylko lokalnie, ale również na skalę międzynarodową - powiedział dyrektor zarządzający kancelarii JSP, Dragan Psodorov. - Nasze wartości i cele doskonale współgrają z wartościami i celami międzynarodowej organizacji, jaką jest Andersen Global, i niezwykle cieszy nas perspektywa współpracy z zespołem profesjonalistów, który posiada taką samą wizję przyszłości”.

„Serbia jest istotnym dodatkiem zarówno w tym regionie, jak i z punktu widzenia naszej działalności w Europie - powiedział przewodniczący zarządu Andersen Global i dyrektor generalny spółki Andersen, Mark Vorsatz. - JSP dysponuje szeroką platformą stanowiącą uzupełnienie dla innych spółek współpracujących z nami w tym regionie, co wzmocni nasze synergiczne podejście będące najważniejszym elementem naszego sukcesu. Ponadto kancelaria posiada już międzynarodowe powiązania z renomowanymi kancelariami. Nawiązane przez zespół relacje nadają nowy wymiar i stanowią dodatkowe zasoby dla naszej strategii pionu usługowego. JSP świadczy usługi na rzecz klientów w Czarnogórze, dzięki czemu jeszcze bardziej zwiększy się zasięg naszej działalności w rejonie”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie skupia niemal 4,5 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w ponad 160 lokalizacjach.

Megan Tsuei
Andersen Global