Almirall gaat over naar specialistische geneeskunde met Veeva CRM

Het toonaangevende farmaceutische bedrijf van Spanje zorgt voor een grote klantbetrokkenheid bij meerdere belanghebbenden via face-to-face, e-mail en internet 

BARCELONA, Spanje--()--Veeva Systems (NYSE: VEEV) heeft vandaag aangekondigd dat Almiralls multichannel Veeva CRM koos voor een vlekkeloze klantervaring via alle kanalen, terwijl het de zakelijke focus verschuift naar specialistische geneeskunde. De acceptatie van Veir CRM met meerdere kanalen door Almirall bouwt voort op hun succes met Veeva Vault PromoMats, die het bedrijf gebruikt voor commerciële inhoud en digitaal activabeheer.

“We hebben onlangs onze bedrijfsstrategie verschoven van primaire zorg naar specialisatie in dermatologie en huidziekten, waardoor we ons op een heel andere groep klanten moeten richten”, zegt Carlos Sosa, directeur van wereldwijde excellente verkoopactiviteiten bij Almirall. “Veeva CRM geeft onze teams een geavanceerde oplossing om aan onze snel veranderende commerciële behoeften te voldoen en onze nieuwe klanten gepersonaliseerde ervaringen te bieden.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Roger Villareal
Veeva Systems
925-264-8885
roger.villareal@veeva.com

Kiran May
Veeva Systems
+44-796-643-2912
kiran.may@veeva.com

Contacts

Roger Villareal
Veeva Systems
925-264-8885
roger.villareal@veeva.com

Kiran May
Veeva Systems
+44-796-643-2912
kiran.may@veeva.com