A MOL-csoport kibővíti kapcsolatait a MobileIronnal az üzleti hatékonyság és növekedés elősegítése érdekében

A MOL-csoport a MobileIron egységes végpontieszköz-kezelési (Unified Endpoint Management [UEM]) helyszíni megoldása helyett a továbbiakban a cég felhőalapú szolgáltatását fogja használni az igény szerinti skálázhatóság, biztonság és hozzáférhetőség kínálta előnyök kiaknázása céljából

MOUNTAIN VIEW, Kalifornia--()--Az ágazat első, vállalkozások számára létrehozott, mobilközpontú, ún. "zero trust" ("nulla bizalom") platformját bevezető vállalat, a MobileIron (NASDAQ: MOBL) ma bejelentette, hogy kibővítette a MOL-csoporttal (a továbbiakban "MOL"), egy integrált, magyarországi, budapesti székhelyű multinacionális olaj- és gázipari vállalattal, régóta fennálló kapcsolatait. A MOL-csoport a MobileIron Core szolgáltatása helyett a továbbiakban a MobileIron felhőalapú szolgáltatását veszi igénybe a teljes körű egyesített végpontieszköz-kezelési (UEM) felhőszolgáltatás előnyeinek kiaknázása céljából.

"Az utóbbi néhány évben a MobileIron "nulla bizalom" megközelítést alkalmazó platformja hihetetlen javulást biztosított mobileszköz-produktivitásunk terén" - magyarázta Varga Péter, a MOL-csoport csoportszintű technológiai/információbiztonsági igazgatója. "Alkalmazottaink gyorsan és biztonságosan tudnak hozzáférni a munkájukhoz szükséges erőforrásokhoz nap mint nap, és az alkalmazott információtechnológiai megoldásoknak köszönhetően javult a mobileszköz-állomány láthatósága és irányíthatósága. Biztosak vagyunk abban, hogy a MobileIron platformja továbbra is hozzásegít minket mobileszköz-biztonsági céljaink eléréséhez, különösen most, hogy átállunk a felhőalapú infrastruktúra és szolgáltatások használatára."

"Izgalmas feladat volt a MOL-csoport támogatása a biztonságos mobileszközökön végzett munkafolyamataik sikeres optimalizálását célzó projekt során" - mesélte Simon Biddiscombe, a MobileIron vezérigazgatója. "Örömünkre szolgál, hogy továbbra is segíthetjük a MOL-csoportot, hogy a termelékenység feláldozása nélkül elégíthessék ki mobileszköz-biztonsági igényeiket és folytathassák le a felhőbe való migrációt. Elkötelezettek vagyunk a biztonságos munkavégzési élmény biztosítása és ügyfeleink nagyobb hatékonyságot és növekedést célzó erőfeszítéseinek támogatása iránt."

A MobileIron felhőjének használatára való átállás révén a MOL-csoport kiaknázhatja az igény szerinti skálázhatóság előnyeit és javíthatja befektetésmegtérülési mutatóját (ROI). A MOL-csoport késedelem nélkül fogja tudni bővíteni az UEM tevékenységet az üzleti igényekhez alkalmazkodva, átugorhatja a hosszadalmas hardverbeszerzés-tervezési szakaszt és elkerülheti annak költségeit, továbbá rendelkezésre állnak az automatikus frissítések és az új funkciókhoz való automatikus hozzáférés, mihelyt azok elérhetővé válnak. A MOL-csoport ugyanakkor a hardver-kiadásokat is a lehető legkisebbre csökkentheti azáltal, hogy a továbbiakban nem lesz szükség a helyszínen fenntartandó hardverre, adatközponti hardverlábnyomát gyakorlatilag szintén nullára redukálhatja és IT erőforrásait a hardverkarbantartás helyett átcsoportosíthatja stratégiai szempontból fontos feladatok végzésére.

A MobileIron egyik felhatalmazott partnere, az S&T Consulting Hungary Kft., továbbra is ellátja a MOL-csoportot a MobileIron termékeivel, és gondoskodik azoknak integrálásáról a vállalat meglévő rendszereibe.

Amit a MOL-csoportról tudni kell…

A MOL-csoport integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, melynek központja, Budapesten, Magyarországon található. A vállalatcsoport, mely mintegy 100 éves iparági múlttal rendelkezik, több mint 40 országban van jelen 26 000 főt számláló, dinamikus, nemzetközi alkalmazotti gárdájával. A MOL kutatási és termelési tevékenysége több mint 75 évre visszanyúló szénhidrogén-ipari tapasztalatokon alapul. Jelenleg a MOL-csoport 8 országban végez termelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig több mint 2000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában.

Amit az S&T Consulting Hungary Kft.-ről tudni kell…

Az S&T Consulting Hungary Kft. az S&T Csoport tagja. Az S&T Hungary az egyik legnagyobb információtechnológiai tanácsadó és rendszerintegrátor vállalat Magyarországon, amely kiemelkedő színvonalú válllatirányítás-tervezési, alkalmazási és üzemeltetési szolgáltatásokkal, ipari digitalizácós termékekkel, IT hálózatokkal, szerverekkel, adattárolási és IT biztonsági megoldásokkal áll ügyfelei rendelkezésére. Az S&T Hungary több mint 20 éve mind belföldön, mind külföldön vállal projektmegvalósítást magas minőségi színvonalon, a határidők és költségvetési keretek és hatókörök betartásával. Az S&T Csoport, amelynek központja Ausztriában található, elismert szolgáltató, amely teljes körű IT rendszereket kínál partnereinek, ideértve azok hardver és szoftver alkotórészeinek előállítását is. A Csoport ugyanakkor okosenergia technológiákat is fejleszt és biztosít. Az S&T több mint 4400 alkalmazottat foglalkoztat és több mint 25 országban tevékenykedik.

Amit a MobileIronról tudni kell…

A MobileIron az ágazat első mobilcentrikus, "nulla bizalom" ("zero trust") megközelítést alkalmazó, egységes végpontieszköz-kezelésre (UEM) épülő, a vállalkozások teljes egészére kiterjedő, biztonságos hozzáférést és adatvédelmet biztosító platformja bevezetésével újradefiniálja a vállalati biztonság fogalmát. A "nulla bizalom" azon a feltételezésen alapul, hogy a nemkívánatos szereplők már eleve jelen vannak a hálózatban, ezért a biztonságos hozzáférésnek a "soha ne bízz senkiben, mindig végezz hitelesítést" megközelítésen kell alapulnia. A MobileIron túllép az identitásmenedzsment és az átjárást lehetővé tevő eszközök alkalmazásán, és egy átfogóbb attribútumsorra alapozza a hozzáférés-engedélyezést. A mobilcentrikus, "nulla bizalmat" alkalmazó megközelítés értelmében először megtörténik az eszköz validálása, megállapításra kerül a felhasználói környezet, ellenőrzésre kerül az alkalmazás felhatalmazása, majd lezajlik a hálózat hitelesítése is, és a rendszer detektálja és kiküszöböli a fenyegetéseket, mielőtt biztonságos hozzáférést biztosítana egy eszköz vagy egy felhasználó számára.

A MobileIron biztonsági platformja díjnyertes, ágazatvezető, egységes végpontieszköz-kezelési (UEM) megoldáson alapul, amelyet kiegészítenek a "nulla bizalom" elvet alkalmazó technológiák, ideértve az ún. "zero sign-on" (ZSO) (jelszómentes) bejelentkezést, a többfaktoros azonosítást (MFA) és a mobilfenyegetés elleni védelmet (MTD). Világszerte több mint 19000 ügyfél, köztük a világ legnagyobb pénzintézetei, hírszerzési ügynökségei és egyéb, szigorú szabályzási környezetben működő vállalatai választották a MobileIront szolgáltatójukként, hogy az üzleti erőforrásaikhoz a csak az engedélyezett felhasználók, eszközök, alkalmazások és szolgáltatások általi hozzáférés biztosítása révén zökkenőmentes és biztonságos felhasználói élményt nyújthassanak ügyfeleiknek.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Médiakapcsolatok:
Jenny Pfleiderer