Moody's Analytics lanceert de Credit Sentiment Score™ -oplossing

SAN FRANCISCO--()--Moody's Analytics, een toonaangevende leverancier van financiële intelligente technologie, heeft vandaag de lancering aangekondigd van de Credit Sentiment Score ™ -oplossing, een nieuwe tool die natuurlijke taalverwerking en tekstuele analyse van nieuwsmedia gebruikt om signalen van kredietschade te identificeren in bedrijven.

De oplossing herkent alle tekenen van huidige of potentiële financiële nood als gevolg van gebeurtenissen zoals wanbetaling, faillissement, schuldherstructurering, schending van het convenant, liquiditeitsproblemen, rechtszaken, corruptieschandalen en fraude. Het gebruikt verder ongunstige kredietrelevante inhoud om de algehele trend van kredietwaardigheid op te stellen. Deze informatie kan worden gebruikt om een beter beeld van de onderneming te formuleren tijdens het aangaan van een lening, of om ongunstige ontwikkelingen op permanente basis te volgen - waardoor kredietverstrekkers proactief met leners kunnen samenwerken om kredietproblemen op te lossen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

GENE KIM
Moody’s Analytics Communications
+1.415.874.6013
Moody’s Analytics Media Relations

 

Contacts

GENE KIM
Moody’s Analytics Communications
+1.415.874.6013
Moody’s Analytics Media Relations