Andersen Global zwiększa swój zasięg w Ameryce Środkowej

SAN FRANCISCO--()--Andersen Global podpisał umowę o współpracy z kancelarią prawną z Ameryki Środkowej Central Law zwiększając obecność organizacji w regionie o osiem nowych lokalizacji w sześciu krajach: Kostaryka, Salwador, Gwatemala, Honduras, Nikaragua i Panama.

Założona w 2003 r. kancelaria Central Law, na czele której stoi wspólnik zarządzający Rafael Quirós Bustamante, zatrudnia obecnie przeszło 70 prawników. Firma świadczy kompleksowe doradztwo prawne w takich obszarach jak bankowość i finanse, prawo cywilne, prawo handlowe, prawo spółek, kwestie imigracyjne, prawo pracy i zatrudnienie, fuzje i przejęcia, arbitraż, powództwa, prawo morskie i podatkowe.

„Wartości, etyka zawodowa, zaangażowanie, specjalizacja, praca zespołowa, odpowiedzialność społeczna i międzynarodowa jakość naszego zespołu sprawiają, że w regionie jesteśmy głównym strategicznym partnerem dla naszych klientów - powiedział Rafael. - Jesteśmy zadowoleni ze współpracy z Andersen Global i mamy dużą pewność, że dzięki wspólnej pracy powiększymy nasz światowy zasięg i ulepszymy naszą ofertę, zapewniając klientom korzyści i zasoby właściwe dla firmy globalnej”.

„Central Law zapewni rozległy zasięg regionalny i synergię dla naszej ekspansji w Ameryce Środkowej - powiedział Mark Vorsatz, prezes Andersen Global i dyrektor generalny Andersen. - Rafael i jego zespół to wzorowi profesjonaliści. Jestem przekonany, że pracując wspólnie rozwiniemy naszą platformę i możliwości grupy w tym ważnym regionie, włączając go do naszej globalnej strategii”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie skupia ponad 4,5 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w ponad 159 placówkach.

Megan Tsuei
Andersen Global