A The Mary Kay Foundation 100000 USA dollárt adományozott a Baylor Scott & White-nak a tripla-negatív emlőrákra vonatkozó kutatások támogatása céljából

DALLAS--()--Az adomány célja az emlőrák egyik legagresszívebb, legnehezebben kezelhető formáját célzó, kutatói kezdeményezésű kutatások támogatása - A nőket érintő rákbetegségek kiküszöböléséért folyó harcban több évtizede vezető szerepet játszó The Mary Kay FoundationSM (Mary Kay Alapítvány) nemrégiben 100000 USA dollárt adományozott a Baylor Scott & White Dallas Foundationnek (Baylor Scott & White Dallas Alapítvány) az emlőrákot kutató Dr. Joyce O'Shaughnessy onkológus (TEXAS Oncology) és a Baylor University Medical Center Celebrating Women szervezetének emlőrákkutatásért felelős elnöke. Dr. O'Shaughnessy kutatásai finanszírozásának támogatása céljából. Dr. O'Shaughnessy szerteágazó kutatási tevékenységei közé tartozik többek közt annak tanulmányozása, hogy mik a tripla-negatív emlőrákért (TNBC) felelős sejtek fokozott érzékenységét előidéző ún. "triggerek" (kiváltó okok), és mennyire hatékonyak az ezen az érzékenységen alapuló terápiák.

A TNBC magas kockázatú emlőrák, amelynek kezelésére kevés hatékony módszer létezik. A betegség többnyire fiatalabb nőket, afroamerikai nőket és BRCA1 genetikai mutációval rendelkező nőket érint. Más emlőrák-altípusokkal összehasonlítva a TNBC rosszabb prognózisú, ideértve a korai fázisban lévő betegek esetében a rövidebb (3 éven belüli) kiújulási időt, illetve az áttétes rákban szenvedők esetében a kiújulás és a halál közti rövidebb (9-12 hónap közti) időt.

"A The Mary Kay Foundation küldetése az, hogy felszámolja a nőket érintő rákbetegségeket szerte a világon, és az Alapítvány minden évben több millió USA dollárt fektet úttörő kutatásokba és olyan szervezetek támogatásába, mint a Baylor Scott & White" - nyilatkozta Dr. Lucy Gildea, a Mary Kay Inc. tudományos vezetője. "Megtiszteltetésnek tekintjük, hogy segíthetünk Dr. O'Shaughnessy potenciálisan életeket mentő eredményeket produkáló kutatásainak finanszírozásában, és izgatottan várjuk, hogy figyelemmel kísérhessük munkáját, és megtudhassuk, hogy a kutatás eredményei hogyan befolyásolhatják a jövőben az áttétes TNBC-ben szenvedők betegségének prognózisát."

Dr. O'Shaughnessy azért összpontosítja kutatásait a TNBC-ben szenvedő betegpopulációra, mivel esetükben jelentős a ki nem elégített gyógyászati szükséglet. Dr. O'Shaughnessy már korábban is együttműködött a Baylor Scott & White Kutatóintézettel (amely felügyeli a kutatásokat, illetve személyzetet és egyéb klinikai támogatást biztosít az egészségügyi ellátó rendszer számára) a TNBC-t tanulmányozó, kutatók által kezdeményezett vizsgálatok tervezésében és kialakításában.

"Munkánk célja az, hogy több ismeretet szerezzünk azokról a módszerekről, amelyek lehetővé tehetik a betegek számára a kezelésre való tartós, teljes körű reagálást, illetve, hogy meghatározzuk a TNBC azon molekuláris jellemzőit, amelyek alapján megjósolható a különféle kezelési stratégiák haszna" - magyarázta Dr. O'Shaughnessy. "Az ilyen jellegű kutatások bővíthetik az áttétes betegségben szenvedők rendelkezésére álló opciók körét, és reményt hozhatnak az elkeseredett pácienseknek."

"A Texas, Baylor Scott & White, amely Texas állam legnagyobb not-for-profit egészségügyi intézménye, tevékenysége során nagy mértékben támaszkodik a The Mary Kay FoundationSM és hasonló szervezetek által biztosított bőkezű adományokra, melyeket a betegek érdekében végzett innovatív kutatások végzésére használunk fel" - fejtette ki Rowland K. Robinson, a Baylor Scott & White Dallas Alapítvány elnöke. "Ezidáig Dr. O'Shaughnessy vizsgálatai ígéretes eredményeket produkáltak, és a The Mary Kay Foundation támogatásával remélhetően folytatni tudja fontos munkáját, mely hozzásegít minket ahhoz, hogy további ismeretek megszerzése révén hatékonyabban segíthessünk az áttétes, tripla-negatív emlőkrákban szenvedő betegeken."

Az elmúlt mintegy két évtizedben a The Mary Kay FoundationSM több mint 80 millió USA dollárral támogatta a családon belüli erőszaknak kitett nők számára létesített menedékházakat biztosító és a családon belüli erőszak áldozatait segítő szolgáltatókat, valamint rákkutatási és hasonló programokat szerte az Amerikai Egyesült Államokban.

Amit a The Mary Kay Foundation?-ről tudni kell…

Mary Kay Ash azon álmához híven, hogy világszerte gazdagítsa a nők életét, a The Mary Kay FoundationSM forrásokat gyűjt és biztosít a nőket érintő rákbetegségek gyógymódjának megtalálását célzó, úttörő kutatások finanszírozására, valamint a nők elleni, családon belüli erőszak áldozatainak támogatására. Mióta a The Mary Kay FoundationSM 1996-ban megkezdte működését, több mint 80 millió USA dollárt adományozott az Alapítvány e kettős küldetésével összhangban lévő tevékenységeket végző szervezetek számára. Továbbá az Alapítvány támogat olyan kezdeményezéseket is, melyek e két probléma súlyosságára igyekeznek felhívni a figyelmet, részt vesz az e problémákkal küzdők megsegítésére irányuló közösségi programokban, valamint olyan jogszabályok életbe léptetéséért harcol, melyek a nők egészségét és biztonságát hivatottak biztosítani. Az együttes fellépéssel elérhetjük, hogy a nők helyzete javuljon szerte a világon. Ha Ön érdeklődik a nők támogatását és szerepvállalásuk elősegítését célzó képzési, érdekképviseleti és önkéntes munka iránt, vagy tájékozódni kíván az adományozási lehetőségekről, illetve szeretne részt venni a nők szerepvállalását elősegítő, illetve a nőket támogató, esetenként életmentő tevékenységekben, kérjük, látogasson el honlapunkra (marykayfoundation.org), csatlakozzon hozzánk a Facebook-on és az Instagram-on vagy kövessen minket a Twitter-en.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom