AHF treedt op als medegastheer bij het seminar Better Health & Wellbeing van het Europees Parlement

Bij de start van de nieuwe termijnen bij het Europees Parlement en de Europese Commissie zal AHF een beroep doen op Europese beslissers om een mensgerichte benadering van zorgverlening te overwegen.

BRUSSEL--()--In een poging om gezondheidsdiensten in geheel Europa innovatief te maken – terwijl men ook een kritisch spotlight richt op de behandeling van chronische ziekte – zal de AIDS Healthcare Foundation (AHF) Europa als medegastheer optreden bij het seminar Better Health & Wellbeing bij het Europees Parlement in Brussel op 5 november 2019.

De start van een nieuwe wetgevende termijn voor de Europese instituties biedt een gunstig moment om het momentum onder Europese beleidsmakers rond het vraagstuk van een mensgerichte benadering van gezondheidszorg als een manier om de mensen in Europa beter van dienst te kunnen zijn, nieuw leven in te blazen. De ervaring van AHF als de wereldwijd grootste aanbieder van medische zorg voor hiv/aids plaatst de stichting in een positie om waardevolle inzichten te bieden in de toekomst van de behandeling van chronische ziekte in Europa en input te vragen van Europese experts.

“Een patiëntgerichte organisatie zijn is één van AHF’s kernwaarden, die de tand des tijds heeft doorstaan vanaf het moment dat we in 1987 onze deuren openden om zorg te bieden aan mensen die stervende waren aan aids in Los Angeles, tot op de dag van vandaag, nu we 1,3 miljoen cliënten in 43 landen in zorg hebben,” aldus Terri Ford, AHF Chief of Global Advocacy and Policy. “Veel is veranderd, maar het idee dat mensen gezondheidsdiensten opzoeken, consequenter in zorg blijven en uiteindelijk betere langetermijnuitkomsten hebben als zij hun gezondheidszorgsysteem zinvol kunnen benaderen op een manier die tegemoet komt aan hun behoeften is even vanzelfsprekend als zeer diepgaand.”

Het idee van AHF om een seminar rond mensgerichte gezondheidszorg mede te organiseren is aanbevolen door verscheidene leden van het Europese Parlement (MEP's) van de belangrijkste politieke groeperingen en enkele nationale vertegenwoordigers. Eén van hen, Dovilė Šakalienė, lid van het nationale parlement van Litouwen zei: “Het garanderen van de rechten van de meest kwetsbare burgers is de lakmoesproef van de welvaartstaat. Ik hoop van harte dat het gezondheidszorgbeleid van Litouwen efficiënter zal reageren op de behoefte om kwetsbare hiv/aids-patiënten te helpen”.

Mede-organisatoren zijn onder meer de leden van het Europese Parlement Juozas Olekas (Litouwen), Cristian-Silviu Buşoi (Roemenië), Yana Toom (Estland) en Lidia Pereira (Portugal). De verschillende seminarsprekers zullen hun eigen nationale of internationale perspectieven presenteren en daarnaast waardevolle inzichten in waarom dit onderwerp relevant is voor een inclusieve gezondheidszorgbenadering in Europa door te verwijzen naar concrete voorstellen over hoe dit einddoel kan worden bereikt. Een oproep tot specifieke beleidsacties aan de nieuw geïnstalleerde Europese Commissaris zal tijdens het seminar worden gepresenteerd.

Terwijl de laatste voorbereidingen voor het seminar worden getroffen, lichtte lid van het Europees Parlement Pereira haar verwachtingen van het evenement toe door te zeggen: “De multisectorale benadering, de patiëntgerichte zorg en de sociale inclusie zijn de steunpilaren voor een doeltreffendere en duurzamere Europese gezondheidszorg. We moeten de toekomst onder ogen zien en ons voordeel doen met wetenschappelijke innovatie, de inbreng van belanghebbenden en de resultaten van de logica van het delen van goede praktijken.”

Bezoek voor meer bijzonderheden over het seminar Better Health & Wellbeing bij het Europees Parlement in Brussel op 5 november 2019, inclusief het programma en registratieformulier, https://ahfbetterhealth-eu.org/.

Neem voor meer informatie contact op met Ged Kenslea via gedk@aidshealth.org of (323) 791-5526

Over AIDS Healthcare Foundation (AHF)

AIDS Healthcare Foundation (AHF), de grootste mondiale aids-organisatie, biedt momenteel medische zorg en/of diensten aan meer dan 1,3 miljoen personen in 43 landen wereldwijd in de VS, Afrika, Latijns-Amerika/Caribisch gebied, het Azië-Pacifisch gebied en Oost-Europa. Voor meer informatie over AHF, bezoekt u onze website: www.aidshealth.org, vind ons op Facebook: www.facebook.com/aidshealth en volg ons op Twitter: @aidshealthcare en Instagram: @aidshealthcare.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

U.S. MEDIA CONTACTS:
Ged Kenslea, Senior Director, Communications, AHF
+1 323 308 1833 werk +1.323.791.5526 mobiele telefoon
gedk@aidshealth.org

Denys Nazarov, Director of Global Policy &
Communications, AHF
+1.323.219.1091
dn@aidshealth.org

Contacts

U.S. MEDIA CONTACTS:
Ged Kenslea, Senior Director, Communications, AHF
+1 323 308 1833 werk +1.323.791.5526 mobiele telefoon
gedk@aidshealth.org

Denys Nazarov, Director of Global Policy &
Communications, AHF
+1.323.219.1091
dn@aidshealth.org