Altasciences voert succesvolle eerste menselijke proef uit voor Acurx Pharmaceuticals ‘nieuwe antibioticum voor de behandeling van C. Difficile infectie

LAVAL, Quebec--()--Namens de sponsor, Acurx Pharmaceuticals, is Altasciences trots het klinische gedrag, gegevensbeheer en SAS-programmering met succes te hebben voltooid voor ACX-362E, een nieuw, oraal antibacterieel middel voor de behandeling van Clostridioides difficile-infectie (CDI), een acute, ernstige, mogelijk levensbedreigende darminfectie. Altasciences heeft op efficiënte wijze 62 gezonde normale personen aangeworven en behouden voor deze eerste menselijke proef, gerandomiseerde, dubbelblinde, placebogecontroleerde, meervoudig oplopende dosisstudie, enkelvoudige en meervoudige oplopende dosis fase I-studie om de veiligheid, farmacokinetiek, voeding, en fecale microbioomeffecten van ACX-362E oraal toegediend aan gezonde proefpersonen die een secundair doel hadden om de fecale microbioomeffecten van ACX-362E te bepalen in vergelijking met die van orale vancomycine.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Julie-Ann Cabana
Altasciences
913 304-4505
jcabana@altasciences.com

Contacts

Julie-Ann Cabana
Altasciences
913 304-4505
jcabana@altasciences.com