A WarnerMedia 100%-os tulajdonosa lesz az HBO márkájú szolgáltatásoknak Latin-Amerika és a Karib-térség spanyol nyelvű területein, ideértve minden HBO, MAX, Cinemax és HBO Go szolgáltatást

Brazíliára egyelőre nem terjed ki az ügylet hatálya, illetve a hamarosan rendelkezésre álló streaming szolgáltatás

NEW YORK--()--A WarnerMedia megállapodást kötött a WarnerMedia és az Ole Communications vegyes vállalata, az Ole Communications HBO Ole Partners-ben birtokolt kisebbségi tulajdonrészének megvásárlásáról. Az ügylet zárásakor a WarnerMedia 100%-os tulajdonosa lesz minden HBO, MAX, Cinemax és HBO Go szolgáltatásnak Latin-Amerika és a Karib-térség spanyol nyelvű területein. A cégek egy másik vegyes vállalatának, az HBO-t Brazíliában működtető HBO Brasil Partners-nek a tulajdonosi szerkezetét az ügylet egyelőre nem érinti. A WarnerMedia és az Ole Communications továbbra is folytatja alapvető csatornaüzemeltetési üzleti tevékenységét Latin-Amerikában.

A tranzakció zárására a vonatkozó hatósági jóváhagyások megkapásának függvényében kerül sor. Az ügylet zárásakor az HBO Ole Partners Gerhard Zeiler, a WarnerMedia bevételekért felelős vezető tisztviselője és a WarnerMedia International Networks elnöke irányítása alá kerül.

"Nagy izgalommal várjuk, hogy 100%-os tulajdonosává váljunk a régió egyik vezető, prémiumkategóriás előfizetéses televíziós hálózatát működtető HBO Ole Partners-nek. A felvásárlás lehetővé teszi számunkra, hogy a hamarosan bevezetésre kerülő amerikai egyesült államokbeli streaming szolgáltatásunk, az HBO Max helyi viszonyokra adaptált változatait elérhetővé tegyük Latin-Amerika és a Karib-térség spanyol ajkú nézői számára" - monda Zeiler. "Biztosított számunkra az opció, hogy felvásároljuk a brazíliai vállalkozást is, de egyelőre nem tesszük. Ahogy már korábban is kijelentettük, a közvetlen befektetés Brazíliában jelenleg nem vonzó megoldás számunkra, mivel az országban érvényesülő szabályzási környezet meglehetősen bizonytalan. Támogatjuk a SeAc törvény módosítását célzó folyamatos erőfeszítéseket, és bízunk abban, hogy az erőfeszítések nyomán biztosítható lesz a média ágazat számára egy olyan világos és megjósolható szabályzási környezet, amely elősegíti a beruházásokat és az innovációt."

"A WarnerMedia remek partnerünk Latin-Amerikában, és büszkék vagyunk arra, hogy együtt építettük ki a régióban az HBO márkájú hálózatokat" - nyilatkozta Enrique Cusco, az Ole Communications elnök-vezérigazgatója. "Örülünk, hogy továbbra is tevékenységeink közé tartozik a portfóliónk részét képező nagyszerű alapcsatornák üzemeltetése a piacon, ideértve a Warner és az A+E Networks Latin America, NBCUniversal International Networks Spanish Latin America és a Sony Pictures Entertainment csatornát."

A WarnerMedia és az Ole Communications az HBO szolgáltatásokat akkor tették elérhetővé a régióban, amikor HBO Ole Partners néven megalapították vegyes vállalatukat 1991-ben. Ugyanebben az évben elindítottak egy spanyol nyelvű, HBO márkájú prémiumkategóriás csatornát, 1994-ben pedig egy portugál nyelvű szolgáltatást Brazíliában.

Amit az HBO Maxról tudni kell…

Az HBO Max egy új streaming szolgáltatás, amely lenyűgöző közvetlen fogyasztói élményt biztosít mindenki számára a kisgyermekes családoktól kezdve a tinédzsereken át a felnőttek minden korosztályáig. Az HBO kiválóság és díjnyertes alkotások biztosítása terén ápolt hagyományait folytatva az új szolgáltatás egy sor exkluzív eredeti programot (Max Originals) és a WarnerMedia közkedvelt márkákat és tartalmakat magába foglaló hatalmas portfóliójában a legjobbnak számító programok legjobbjait kínálja.

Amit a WarnerMedia-ról tudni kell…

A WarnerMedia vezető média- és szórakoztatóipari vállalat, amely tehetséges alkotóművészek és újságírók által készített prémiumkategóriás és populáris tartalmakat állít elő és forgalmaz a nézőközönség számára szerte a világon, és olyan márkák vannak birtokában, mint az HBO, az HBO Now, az HBO Max, a Warner Bros., a TNT, a TBS, a truTV, a CNN, a DC Entertainment, a New Line, a Cartoon Network, az Adult Swim, a Turner Classic Movies és számos további neves márka. A WarnerMedia az AT&T Inc. (NYSE:T) részét képezi.

Amit az Ole Communications-ről tudni kell…

Az Ole Communications multimédiás szolgáltatásokat biztosító nemzetközi vállalat, amely úttörő szerepet játszik a latin-amerikai fizetős televíziós ágazatban. A Vállalat különféle vegyes vállalatai közé tartozik az A+E Networks Latin America, az NBCUniversal International Networks Spanish Latin America, az HBO Brasil Partners, az IVC Networks és a PlayGround Americas. Leányvállalatain keresztül a Vállalat számos vezető fizető televíziós csatornát működtet Latin-Amerikában, ideértve többek közt az A&E-t, az AXN-t, a History-t, a H2-t, az IVC-t, a Lifetime-ot, az E! Entertainmentet, a Studio Universalt, a Sony Channelt, a SyFy-t, a Telemundo Internacionalt, a Universal TV-t és a Warner Channelt. Latin-amerikai vegyes vállalatai és stratégiai partnerei támogatása céljából az Ole Communications VC Medios leányvállalat révén hirdetésértékesítési szolgáltatásokat, valamint műsorszórási, nyelvi szinkron- és produkciós szolgáltatásokat is nyújt.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Oliver Herrgesell, EVP Communications, WarnerMedia Sales & International
oliver.herrgesell@turner.com +1 212 275 6794