Praesens Foundation, Institut Pasteur, Institut Pasteur de Dakar, University of Nebraska Medical Center, Twist Bioscience Consortium winnen de Prix Galien MedStartUp Award

-- Consortium ontwikkelde een geïntegreerde oplossing voor betere paraatheid en snellere reactie op ziekte-uitbraken en epidemieën in hoge-risicogebieden --

BRUSSEL en PARIJS en ZUID-SAN FRANCISCO, Californië (VS) en OMAHA, Nebraska (VS)--()--De Praesens Foundation, het Institut Pasteur, het Institut Pasteur de Dakar, de University of Nebraska Medical Center en Twist Bioscience Corporation (NASDAQ: TWST) kondigden vandaag aan dat het consortium winnaar is geworden van de Prix Galien MedStartUp-award in de categorie: 'Beste samenwerking toegewijd aan de ontwikkeling of onderbediende mondiale bevolkingen'. Het consortium werkt samen om een scala aan innovatieve oplossingen te ontwikkelen, te kwantificeren en op te schalen op het Afrikaanse continent om te zorgen voor betere paraatheid en reactie op uitbraken van infectieziekten. Dit omvat tests om snel ziekteverwekkers te identificeren die zijn ontwikkeld voor en door lage- en middeninkomenslanden en niet noodzakelijkerwijs worden aangepakt door de traditionele diagnostische spelers, en die ten goede zullen komen aan de meest noodlijdende gemeenschappen.

“Huidige en recente uitbraken van Ebola, SARS, MERS-CoV, Zika en Dengue hebben aangetoond dat infectieziekten nog steeds vele levens beïnvloeden en daarbij sociale, economische en nationale veiligheidsbedreigingen vormen die op korte termijn in mondiale gezondheidscrises kunnen veranderen1, wat enorme economische schade kan berokkenen,” zei dr. Rudi Pauwels, oprichter en president van Praesens Foundation. “Een voorbeeld was de Ebola-uitbraak in West-Afrika tussen 2014 en 2016, die $32,6 miljard kostte en resulteerde in het verlies van 11.000 levens2.”

Op basis van veldwaarnemingen ontwikkelde de Praesens Foundation samen met Institut Pasteur de Dakar een Mobile Biosafety Lab, dat als doel heeft om een innovatief en open platform te bieden voor de onmiddelijke detectie en identificatie van ziekteverwekkers in klinische stalen van patiënten die in moeilijk bereikbare gebieden wonen met een zeer beperkte- tot niet-bestaande gezondheidszorginfrastructuur. Het Mobile Biosafety Lab kan eenvoudig worden verplaatst en in gebruik worden genomen tussen verschillende locaties, wat het transport van besmettelijke klinische stalen naar gecentraliseerde laboratoria voorkomt. Dat is nuttig tijdens een epidemiologisch onderzoek of tijdens toezichtcampagnes, zoals al meer dan twee jaar lang in het veld wordt aangetoond in Senegal.

Het is belangrijk om uitbraken zo vroeg mogelijk te identificeren zodat de druk op het gezondheidszorgsysteem en de lokale economie wordt verlicht. Globalisatie heeft de wereld verbonden maar ook de verspreiding van infectieziekten doen toenemen. Daarom is het essentieel om een syndromische benadering te nemen om zowel bekende als onbekende ziekteverwekkers en co-infecties te detecteren en onderscheiden in klinische omgevingen, en daarbij de betaalbaarheid en toegang van deze tests voor de meest noodlijdende gemeenschappen te waarborgen.

“Gebruik maken van het commercieel beschikbare pan-virale panel, dat in staat is om ongeveer 800 verschillende virussen te detecteren, biedt een economische en praktische benadering voor de identificatie van potentiële epidemieën en ziekte-uitbraken over de hele wereld. De uniformiteit en gevoeligheid van de aangepaste DNA-opvangpanels stelden ons in staat om de ziekteverspreiding en het mutatiepatroon van een aantal verschillende virale uitbraken efficient te traceren,” verklaarde Michael Wiley, Ph.D., Assistant Professor aan het University of Nebraska Medical Center, College of Public Health.

“Het Twist pan-virale panel is gebruikt om het proces van ziekte-identificatie en patiënttracering te bespoedigen en te consolideren, en zo te helpen bij het beschrijven van de virussen die uitbraken veroorzaken,” zei Emily M. Leproust, Ph.D., CEO en mede-oprichter van Twist Bioscience. “Een paar voorbeelden zijn onder andere Institut Pasteur de Dakar, Senegal, Noguchi Memorial Institute for Medical Research in Accra, Ghana, en Institut National de Recherche Biomédicale in Kinshasa, Democratische Republiek Congo. We zijn verheugd om samen te werken met deze ongelooflijke groep als een essentieel onderdeel van de oplossing voor de toenemende gezondheids- en financiële last veroorzaakt door ziekte-uitbraken en epidemieën.”

“Het onderzoek dat wordt uitgevoerd aan het Institut Pasteur, en binnen haar internationale netwerk, ontrafelt de fundamentele mechanismen van het leven, bevordert wetenschappelijke kennis en leidt tot geavanceerde medische applicaties. Door haar multidisciplinaire en transversale benadering van onderzoek stimuleert zij ontdekking en innovatie,” zei Dr. Isabelle Buckle, Executive Vice President, Technology Transfer and Industrial Partnerships voor het Institut Pasteur. “De combinatie van al deze technologieën en competenties in één geïntegreerde oplossing, gebaseerd op een gedecentraliseerde benadering met aanvullende kwalitatieve diagnostische instrumenten variërend van betaalbare, snelle diagnostische tests tot point-of-care in zowel vaste als mobiele diagnostische capaciteiten, zal in de lokale behoeften voorzien en uiteindelijk de patiënten ten goede komen.”

Over de Prix Galien – MedStartUp-prijs

De Prix Galien – MedStartUp, gezamenlijk opgericht door de Galien Foundation en Business France, bevordert en beloont de meest veelbelovende startups in de gezondheidszorg die zijn gevormd door internationale samenwerkingen. Dit programma brengt innoveerders en belanghebbenden samen om snelle toepassing mogelijk te maken en stimuleert de verspreiding van nieuwe technologieën om de staat van menselijke gezondheid te verbeteren.

Over Business France

Business France is het nationale agentschap dat de internationale ontwikkeling van de Franse economie ondersteunt. Het is verantwoordelijk voor het bevorderen van exportgroei door Franse bedrijven en voor het stimuleren en faciliteren van internationale investeringen in Frankrijk. Het promoot Franse bedrijven, het Franse zakenimago en de nationale aantrekkingskracht van Frankrijk als een investeringslocatie, en beheert het “VIE” internationale stageprogramma.

Business France werd opgericht op 1 januari 2015 door een fusie tussen UBIFRANCE en het Invest in France-agentschap. De organisatie telt 1.500 medewerkers, zowel in Frankrijk als in 70 landen over de hele wereld, die samenwerken met een netwerk van partners uit de publieke en privésector. www.businessfrance.fr

Over de Galien Foundation

De Galien Foundation bevordert, erkent en beloont uitmuntendheid in wetenschappelijke innovatie om de staat van menselijke gezondheid te verbeteren. Onze visie is om de aanjager te zijn voor de ontwikkeling van de volgende generatie van innovatieve behandelingen en technologieën die van invloed zullen zijn op menselijke gezondheid en levens zullen redden.

De Foundation overziet en leidt activiteiten in de Verenigde Staten voor de Prix Galien, een internationale award die buitengewone prestaties erkent in de verbetering van de menselijke conditie door de ontwikkeling van innovatieve therapieën. De Prix Galien werd in 1970 in Frankrijk opgericht ter ere van Galen, de vader van de medische wetenschap en moderne farmacologie. Wereldwijd wordt de Prix Galien beschouwd als de tegenhanger van de Nobelprijs in biofarmaceutisch- en medisch-technologisch onderzoek.

Bezoek voor meer informatie www.galienfoundation.org.

Over het University of Nebraska Medical Center

Wij zijn Nebraska Medicine en UNMC. Het is onze missie om een wereldleider te zijn in het transformeren van levens om een gezonde toekomst te realiseren voor alle individuen en gemeenschappen door eersteklas educatieve programma’s, innovatief onderzoek en buitengewone patiëntenzorg.

Over Twist Bioscience Corporation

Twist Bioscience is een toonaangevend en snel groeiend bedrijf in synthetische biologie dat een baanbrekend DNA-platform heeft om de techniek van biologie te industrialiseren. De kern van het platform is een bedrijfseigen technologie die als eerste een nieuwe methode onderzoekt om synthetisch DNA te vervaardigen door DNA op een siliconen chip te “schrijven”. Twist benut haar unieke technologie om een breed scala aan synthetische, op DNA-gebaseerde producten te vervaardigen, inclusief synthetische genen, instrumenten voor de voorbereiding van next-generation sequencing (NGS) en antilichaambibliotheken voor de ontdekking en ontwikkeling van geneesmiddelen. Twist streeft ook kansen op de langere termijn na in digitale data-opslag in DNA en de ontdekking van biologische geneesmiddelen. Twist maakt producten voor gebruik in diverse industrieën, waaronder gezondheidszorg, industriële chemicaliën, landbouw en academisch onderzoek.

Volg ons op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube

De producten van Twist Bioscience zijn uitsluitend voor onderzoeksdoeleinden. Enige diagnostische applicaties van de producten van Twist Bioscience moeten worden uitgevoerd door een goedgekeurd genomisch-laboratorium dat aan alle toepasselijke wettelijke en bestuurlijk-regelgevende eisen voldoet

Over Praesens Foundation

Praesens Foundation, opgericht door biotech-ondernemer dr. Rudi Pauwels, streeft naar de ontwikkeling, aanlevering en implementatie van het gebruik van geïntegreerd oplossingen om snelle reactiecapaciteiten en toezicht te verbeteren in gebieden die regelmatig worden getroffen door infectieziekten.

Gebaseerd op veldwaarnemingen van lokale behoeften en gedreven door een systeemgerichte benadering, ontwikkelde de stichting een verbonden en autonoom, vrachtauto-gebaseerd mobiel bioveiligheidslaboratorium (MBS-lab), dat een isolator omvat voor het veilig hanteren van biologische en klinische stalen en een scala aan innovatieve diagnostische instrumenten. Het MBS-lab streeft ernaar om een innovatief en open platform te bieden voor de onmiddelijke detectie en identificatie van ziekteverwekkers in klinische stalen van patiënten, inclusief diegenen die in moeilijk bereikbare regio’s wonen met een zeer beperkte tot niet-bestaande gezondheidszorginfrastructuur.

Bezoek voor meer informatie www.praesensfoundation.org

Over het Institut Pasteur en het Institut Pasteur International Network

Het Institut Pasteur, een non-profitorganisatie met erkende charitatieve status dat werd opgezet door Louis Pasteur in 1887, is vandaag de dag een internationaal befaamd centrum voor biomedisch onderzoek met een netwerk van 32 instituten over de hele wereld. In het nastreven van haar missie om ziekten in Frankrijk en over de gehele wereld te voorkomen en te controleren, is het Institut Pasteur actief op vier kerngebieden: onderzoek, publieke gezondheid, onderwijs en training, en ontwikkeling van onderzoeksapplicaties. Er werken meer dan 2.700 mensen op de campus van het instituut in Parijs. Het Institut Pasteur is een wereldwijd erkende leider in infectieziekten, microbiologie en immunologie. Tot andere onderzoekspaden behoren kanker, genetische en neurodegeneratieve ziekten, genomica en ontwikkelingsbiologie. Het onderzoek heeft als doel om onze kennis van de levende wereld uit te breiden in een poging om de basis te leggen voor nieuwe preventiestrategieën en therapieën. Sinds haar oprichting is aan 10 Pasteur-wetenschappers een Nobelprijs voor Geneeskunde toegekend, inclusief twee in 2008 voor de ontdekking in 1983 van het human immunodeficiency-virus (HIV) dat AIDS veroorzaakt.

www.pasteur.fr/en

Juridische kennisgeving inzake toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen. Alle verklaringen anders dan verklaringen van historische feiten die hierin zijn opgenomen, zijn toekomstgerichte verklaringen die de huidige opvattingen en verwachtingen vertegenwoordigen van het bestuur conform de veilige haven-bepalingen van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995, inclusief, maar niet beperkt tot, het realiseren van de missie van Twist om gezondheidszorg en duurzaamheid te verbeteren door synthetisch DNA. Dergelijke toekomstgerichte uitspraken bevatten bekende en onbekende risico’s, onzekerheden en andere factoren die ervoor kunnen zorgen dat de daadwerkelijke resultaten of prestaties van Twist Bioscience inhoudelijk kunnen verschillen van toekomstige resultaten en prestaties die met de toekomstgerichte uitspraken worden beschreven of voorgespiegeld. Dergelijke risico’s en onzekerheden omvatten, onder andere, de risico’s op en onzekerheden over het vermogen om nieuwe klanten aan te trekken en inkomsten van huidige klanten te behouden en vergroten; risico’s op en onzekerheden over snel veranderende technologieën en omvangrijke competitie in de synthetische biologie kunnen de producten die Twist Bioscience aan het ontwikkelen is achterhaald of niet-competitief maken; onzekerheden over het behoud van een belangrijke klant; risico’s op claims van derde partijen die inbreuk op patenten of eigendomsrechten aanvoeren of de patenten en eigendomsrechten van Twist Bioscience willen ontkrachten; en het risico dat de eigendomsrechten van Twist Bioscience niet voldoende zijn om haar technologieën te beschermen. Een verdere beschrijving van de risico’s en onzekerheden waardoor de werkelijke resultaten zouden kunnen afwijken van die zijn uitgedrukt in deze toekomstgerichte uitspraken, en ook de risico’s gerelateerd aan de zaken van Twist Bioscience in het algemeen, is te vinden in de risicofactoren van Twist Bioscience zoals uiteengezet in het jaarverslag van Twist Bioscience op het formulier 10-K ingediend bij de Securities and Exchange Commission op 20 december 2018 in relatie tot haar primaire emissie van gewone aandelen. Alle toekomstgerichte uitspraken in dit persbericht betreffen alleen de huidige datum, en Twist Bioscience doet nadrukkelijk afstand van enige verplichting om toekomstgerichte uitspraken te updaten, of dat nu resulteert uit nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of iets anders.

1 Nii-Trebi NI. Opkomende en veronachtzaamde infectieziekten: Inzichten, verbeteringen en uitdagingen. Biomed Res Int. 2017;2017:5245021.
2 De Peace and Security Council van de Afrikaanse Unie bespreekt volksgezondheidsbedreigingen voor de Continent Urge-integratie van effectieve volksgezondheidsstrategieën in de Peace and Security Architecture van de Afrikaanse Unie | Afrikaanse Unie [Internet]. [geciteerd op 14 maart 2019]. Beschikbaar via: https://au.int/en/pressreleases/20180118/africa-union%E2%80%99s-peace-and-security-council-discuss-public-health-threats

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor investeerders:
Argot Partners
Maeve Conneighton
212-600-1902
maeve@argotpartners.com

Mediacontact:
Angela Bitting
925- 202-6211
media@twistbioscience.com

Contacts

Contactpersoon voor investeerders:
Argot Partners
Maeve Conneighton
212-600-1902
maeve@argotpartners.com

Mediacontact:
Angela Bitting
925- 202-6211
media@twistbioscience.com