Citi, OPIC en Ford Foundation lanceren Scaling Enterprise, een financieringspartnerschap van 100 miljoen dollar ter ondersteuning van sociale ondernemingen

SAN FRANCISCO--()--Citi Inclusive Finance, de Overseas Private Investment Corporation (OPIC) en de Ford Foundation introduceerden vandaag Scaling Enterprise, een $100 miljoen leninggarantiefaciliteit, die Citi in staat zal stellen om in een vroeg stadium financiering in lokale valuta te verstrekken aan bedrijven die de toegang tot producten en diensten voor gemeenschappen met een laag inkomen in opkomende markten uitbreiden. De aankondiging werd gedaan op de SOCAP-conferentie van 2019.

Leningen en werkkapitaal in lokale valuta en tegen betaalbare tarieven kunnen bedrijven met een sociale impact in een vroeg stadium in staat stellen om schaalgrootte, grotere efficiƫntie en lagere kosten te bereiken. Scaling Enterprise zal essentiƫle groeifinanciering mogelijk maken voor in aanmerking komende bedrijven die de toegang tot financiering, landbouw, energie, betaalbare huisvesting, water en sanitaire voorzieningen uitbreiden naar huishoudens met lage inkomens in opkomende markten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Stephanie Hyon
stephanie.hyon@citi.com
+1 (212) 816-3397

Contacts

Stephanie Hyon
stephanie.hyon@citi.com
+1 (212) 816-3397