Andersen Global ogłasza zawarcie umowy w Słowenii

SAN FRANCISCO--()--Andersen Global z dumą ogłasza zwiększenie zasięgu w Europie Środkowej poprzez zawarcie umowy o współpracy z Miro Senica and Attorneys - jedną z najstarszych, największych i cieszących się największą renomą kancelarii prawnych w Słowenii.

Kancelaria Miro Senica and Attorneys, założona w 1986 r. przez Miro Senicę i świadcząca kompleksowy zakres usług, dorobiła się już 6 partnerów i ponad 25 prawników w kancelarii w Lublanie. Nieprzerwanie plasuje się na liście najlepszych kancelarii w branży, w tym na liście rankingowej IFLR 1000 oraz Chambers Global.

Jej prawnicy świadczą usługi prawne w 12 różnych językach, a ich bazę stanowią korporacyjni klienci krajowi i międzynarodowi zwracający się o usługi prawne z zakresu bankowości i finansów, prawa spółek i handlowego, prawa cywilnego, przymusowego postępowania układowego, procedur upadłościowych i likwidacyjnych, rozwiązywania sporów, arbitrażu i mediacji, zatrudnienia, własności intelektualnej, fuzji i przejęcia, zamówień publicznych, nieruchomości, papierów wartościowych i podatków.

„Przez minione 33 lata naszym sposobem na rozwój i osiągnięcie sukcesu zawsze było i jest zapewnianie każdemu klientowi fachowej wiedzy prawniczej, profesjonalizmu i usług - powiedziała Katarina Kresal, dyrektor zarządzająca kancelarią Miro Senica and Attorneys. - Obecnie nasza kancelaria działa w regionie wg zasady pojedynczej instytucji, nawiązanie współpracy z Andersen Global umożliwia nam zwiększenie naszej bazy klientów i świadczenie najwyższej jakości usług na całym świecie”.

„Miro Senica and Attorneys cieszy się znakomitą renomą - powiedział Mark Vorsatz, prezes Andersen Global i dyrektor generalny Andersen. - Kancelaria blisko współpracuje z kilkoma innymi kancelariami w regionie, które również dołączą do naszego stowarzyszenia. Wszystkie kancelarie podzielają nasze poglądy dotyczące wysokiej jakości, zaangażowania w zarządzanie, transparentności i niezależności. Wzrost naszego udziału w regionalnym rynku stanowi ogromny krok w naszym rozwoju, a Katarina Kresal i jej zespół z kancelarii Miro Senica and Attorneys stanowi dla nas podstawę do budowy silnej pozycji. Z niecierpliwością wyczekujemy ich aktywnego zaangażowania w naszą ekspansję, bo to właśnie ta kancelaria będzie koordynować nasze działania w regionie”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie skupia ponad 4,5 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w ponad 154 placówkach.

Megan Tsuei
Andersen Global