Nieuwe GSMA-studie wijst op een enorme kans voor mobiele big data-oplossingen om een positief sociaal effect te bereiken

Mogelijkheden voor big data-oplossingen om een positief effect op 150 miljoen levens in de komende vijf jaar te sorteren

LOS ANGELES--()--Het gebruik van mobiele big data-oplossingen in gebieden zoals rampenbestrijding, ziektepreventie en financiële inclusie zou volgens een nieuwe GSMA-studie een positieve invloed kunnen hebben op meer dan 150 miljoen mensen in de komende vijf jaar. De nieuwe studie, Mobile Big Data Solutions for a Better Future, is voorbereid door PricewaterhouseCoopers (PwC) namens de GSMA. Het schetst hoe geavanceerde mobiele netwerkanalyses en AI kunnen worden toegepast om de maatschappelijke impact van de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG’s) te ondersteunen.

“Het ongeëvenaarde bereik van mobiele netwerken over de hele wereld biedt een unieke kans om mobiele big data-oplossingen te gebruiken om problemen op te lossen en levens te redden”, zegt Mats Granryd, directeur-generaal van de GSMA.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media Contacts:
For the GSMA:
Alicia Bardaro
ABardaro@webershandwick.com
+1 617 520 7015

GSMA Press Office
pressoffice@gsma.com

Contacts

Media Contacts:
For the GSMA:
Alicia Bardaro
ABardaro@webershandwick.com
+1 617 520 7015

GSMA Press Office
pressoffice@gsma.com