Sofinnova Partners haalt 333 miljoen euro op voor Capital IX Early-Stage Healthcare Fund

Het bedrijf beheert 2B euro voor zijn life sciences platform, waarvan 1B euro in de afgelopen 4 jaar is opgehaald

PARIS--()--Sofinnova Partners, een toonaangevende Europese durfkapitaalonderneming gevestigd in Parijs, Londen en Milaan en gespecialiseerd in Life Sciences, kondigde vandaag de sluiting aan van haar laatste durfkapitaalfonds voor startende gezondheidszorgverzekeraars Sofinnova Capital IX, met een overinschrijving van 333 miljoen euro. Het bedrijf heeft nu meer dan €2B onder beheer en heeft de afgelopen vier jaar meer dan €1B opgehaald via zijn platform van life sciences fondsen.

Sofinnova Capital IX zal investeren in de gezondheidszorg en meer specifiek in de biofarmaceutische en medische hulpmiddelensector, in het kader van de strategie die het bedrijf in de loop der jaren consequent heeft toegepast voor zijn toonaangevende early stage Capital-fondsen. Sofinnova Partners zal investeren als een van de oprichters en hoofdinvesteerder in start-ups en spin-offs van bedrijven, en zal zich richten op therapeutische, paradigmaverschuivende technologieën en producten, samen met visionaire ondernemers.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Kate Barrette
RooneyPartners LLC
+1.212.223.0561
kbarrette@rooneyco.com

France
Anne Rein
S&I
+33 6 03 35 92 05
anne.rein@strategiesimage.com

Contacts

Media:
Kate Barrette
RooneyPartners LLC
+1.212.223.0561
kbarrette@rooneyco.com

France
Anne Rein
S&I
+33 6 03 35 92 05
anne.rein@strategiesimage.com