Nieuw onderzoek onthult ongelijkheid in verwachtingen in PSD2-bewustzijn tussen Europese retailers en shoppers

  • Negen van de tien (88%) Europese detailhandelaren zijn van mening dat de consument op de hoogte is van de verordening, maar meer dan driekwart (76%) van de consumenten zegt niet op de hoogte te zijn van de verordening
  • Een derde (32%) van de Europese consumenten zegt liever hun onlineaankoop te annuleren en elders te gaan dan de controlemaatregelen te nemen die in het kader van de PSD2 voor sommige transacties vereist zijn
  • Een vijfde (22%) van de detailhandelaren moet nog maatregelen nemen om de negatieve impact van PSD2 op hun inkomsten tot een minimum te beperken.

TEL AVIV, Israël--()--De toonaangevende aanbieder van eCommerce-oplossingen, Riskified, kondigde vandaag een nieuw Europees onderzoek aan dat een onthutsend verschil aantoont tussen de bekendheid van retailers en online shoppers met de Payment Services Directive 2 (PSD2).

Uit de enquête onder 2000 consumenten en 200 detailhandelaren, waarbij de respondenten gelijkelijk verdeeld waren over het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Spanje, bleek dat negen van de tien detailhandelaren (88%) van mening zijn dat consumenten ‘enigszins’ of ‘zeer bewust’ zijn van PSD2. Meer dan driekwart (76%) van de consumenten geeft echter aan er niet eens van gehoord te hebben.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Tyto PR
+44-2080640894 (UK)
riskified@tytopr.com
Assaf Dargan

Riskified
+972-527202701 (Israel)
assaf.dargan@riskified.com

Contacts

Tyto PR
+44-2080640894 (UK)
riskified@tytopr.com
Assaf Dargan

Riskified
+972-527202701 (Israel)
assaf.dargan@riskified.com