Andersen Global wchodzi na rynek namibijski, rozszerzając swoją działalność w Afryce

SAN FRANCISCO--()--Andersen Global ogłasza zawarcie umowy o współpracę z jedną z największych kancelarii prawnych w Namibii, tj. Dr Weder, Kauta & Hoveka Inc. Działalność stowarzyszenia Andersen Global w południowej Afryce została w tym roku znacząco rozszerzona o takie kraje jak RPA, Zambia, Botswana, Zimbabwe, Rwanda, Mauritius i obecnie Namibię, stanowiącą siedemnasty kraj w Afryce, w którym ta globalna organizacja zaznaczyła swoją obecność.

Szczycąc się ponad siedemdziesięcioletnim doświadczeniem w świadczeniu usług prawnych, kancelaria Dr Weder, Kauta & Hoveka Inc. zatrudnia ponad 100 specjalistów w zakresie prawa i 19 partnerów, pracujących w kancelariach w Windhuk, Ongwedivie, Swakopmund i Grootfontein.

„Podstawą naszej działalności jest budowanie relacji i dbałość o naszą renomę” – powiedział André Swanepoel, dyrektor zarządzający w kancelarii Dr Weder, Kauta & Hoveka Inc. „Prowadzimy działalność w sposób transparentny, świadcząc najlepszej jakości usługi na rzecz naszych klientów i jesteśmy szczęśliwi z powodu możliwości współpracy z kancelariami będącymi częścią międzynarodowego stowarzyszenia Andersen Global, ponieważ kierujemy się bardzo podobnymi wartościami”.

Kancelaria Dr Weder, Kauta & Hoveka Inc. świadczy usługi prawne na rzecz klientów indywidualnych, rodzin i przedsiębiorstw w zakresie postępowań sądowych, prawa pracy, prawa gospodarczego, prawa spółek, prawa podatkowego i obsługi prawnej w obrocie nieruchomościami.

„Namibia jest na niepowtarzalnym etapie rozwoju i budowy gospodarki i dlatego jest dla nas niezwykle ważnym rynkiem pod względem naszej afrykańskiej strategii oraz rozwoju naszej działalności na szczeblu globalnym” – powiedział Mark Vorsatz, prezes Andersen Global i dyrektor naczelny Andersen. „André i jego zespół kierują się tymi samymi wartościami w obszarze sprawnego świadczenia usług i zarządzania, dlatego z niecierpliwością oczekujemy rozpoczęcia z nimi współpracy w Namibii”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie skupia ponad 4,5 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w ponad 151 lokalizacjach.

Megan Tsuei
Andersen Global