Andersen Global kontynuuje ekspansję na Bliskim Wschodzie

Jordańska kancelaria Zalloum & Laswi zmienia nazwę na Andersen Tax & Legal.

SAN FRANCISCO--()--Stowarzyszenie Andersen Global kontynuuje umacnianie swojej pozycji na Bliskim Wschodzie, ogłaszając, że jordańska kancelaria Zalloum & Laswi dołączyła do stowarzyszenia w ramach pełnego członkostwa i zmienia nazwę na Andersen Tax & Legal. Kancelaria podpisała umowę o współpracy z Andersen Global zeszłej jesieni.

„Podczas trwającej niecały rok współpracy mieliśmy okazję przyglądać się z bliska, jakie wartości w zakresie zarządzania, świadczenia najwyższej klasy usług i transparentności wyznaje Andersen - powiedziała Rasha Laswi, dyrektor zarządzająca kancelarią Andersen Tax & Legal w Jordanii. - Z niecierpliwością oczekujemy chwili, gdy uzyskamy status pełnego członka Andersen Global i będziemy mogli zawiesić tabliczkę z nazwą Andersen na naszych drzwiach, i cieszyć się niezrównaną renomą, jaką niesie ze sobą ta nazwa”.

Kancelaria Zalloum & Laswi została założona w 1993 roku przez wspólnika zarządzającego Azzama Zallouma. Kancelaria zatrudnia blisko 20 specjalistów, którzy świadczą usługi prawnicze na rzecz średnich i dużych jordańskich i zagranicznych przedsiębiorstw w zakresie prawa bankowego i finansowego, prawa cywilnego i umów, inwestycji zagranicznych, prawa własności intelektualnej, handlu międzynarodowego i kwestii transgranicznych, prawa spółek i prawa handlowego, prawa karnego, postępowań sądowych i rozstrzygania sporów, fuzji i przejęć oraz nieruchomości.

„Jordańska społeczność prawnicza i biznesowa korzysta z usług kancelarii Zalloum & Laswi od 26 lat. Kancelaria jest ważnym elementem naszej strategii biznesowej na cały Bliski Wschód - powiedział Mark Vorsatz, prezes Andersen Global i dyrektor generalny Andersen. - Przez cały czas współpracy z nami jako kancelaria współpracująca, a teraz jako kancelaria członkowska, Rasha i jej zespół pokazali swoje zaangażowanie w sprawne świadczenie usług, co jest znakiem rozpoznawczym naszej troski o klientów na całym świecie”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie skupia ponad 4,5 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w ponad 149 placówkach.

Megan Tsuei
Andersen Global