A Project Management Institute bejelentette, hogy megvásárolta a FLEX-et a Net Objectives-től

Philadelphia--()--Az ügylet eredményeként a PMI tovább bővítheti a projektmenedzsereknek, csapatoknak és vállalkozásoknak kínált, agilitást szolgáló termékeinek körét - A projektmenedzsment terén tevékenykedő szakmai szervezeteket tömörítő, vezető, nemzetközi non-profit szövetség, a Project Management Institute (a továbbiakban "PMI") ma bejelentette, hogy megvásárolta a Net Objectives-től a FLEX módszert. A FLEX megközelítés segíti a szervezeteket annak megértésében, hogy "mi az, ami nem működik" a rendszer szintjén, és hozzájárul a szűk keresztmetszetek azonosításához és megszüntetéséhez, miáltal javulnak a munkafolyamatok. A FLEX módszer és a PMI által nemrégiben megvásárolt Disciplined Agile (a továbbiakban "DA") eszköztár együttesen olyan megoldásokat biztosítanak, amelyek a szervezetek legfájdalmasabb problémáira szolgálnak "gyógyírral". A "gyógyír" alkalmazásának eredményeként javul az üzleti teljesítmény és lerövidül a célok teljesítéséhez szükséges idő.

A FLEX felhasználása a DA kiegészítése céljából több előnyt is kínál:

  • A PMI tagszervezetei számára a DA és a FLEX kombinálása révén olyan új, megalapozott, hatékony és hiteles megoldások és tanúsítási módozatok válnak elérhetővé, amelyeknek köszönhetően kiemelkedhetnek versenytársaik közül, és több lehetőség nyílik meg előttük.
  • A jelenleg is agilis módszertant alkalmazó szakemberek egy letisztultabb, megalapozottabb, egyedi, az agilis és az ún. "lean" elvek mentén kialakított és a környezethez és feltételekhez igazított folyamatokkal támogatott megközelítést kapnak kézhez, amelynek alkalmazásával jobb kimeneteket érhetnek el, mint a szigorúan előre tervező, előíró megközelítések használatával.
  • A vállalkozások szerte a világon egy, az egyedi feltételeket és igényeket még inkább figyelembe vevő, az adottságaikhoz igazított módszert alkalmazhatnak a vállalati agilitás elérésére.
  • A PMI DA-t és FLEX-et alkalmazó partnerei számára a hatókörükbe tartozó érdekcsoportoknak és ügyfeleknek kínálható kibővült termékpaletta áll rendelkezésre.
  • A PMI és a DA tagszervezetei hozzáférést kapnak a FLEX tartalmakhoz és lehetőséget online tanulásra.

"Ez az ügylet olyan újabb, fontos lépés a PMI számára, amely révén újfajta munkamódszereket biztosíthat a munka egyre inkább agilissá váló világában és nagy mértékben bővítheti a projektmenedzsereknek és az agilis módszereket alkalmazó szakembereknek kínált termékkörét" - magyarázta Sunil Prashara, a PMI elnök-vezérigazgatója. "A PMI ezáltal még nagyobb értéket tud majd biztosítani tagjai számára, és átfogó termékpalettával, szolgáltatásokkal, képzéssel és tanúsítással tudja támogatni a projektmenedzsereket, agilis vezetőket és csapataikat, függetlenül attól, hogy azok pályafutásuk mely szakaszában vannak éppen - néha már azelőtt, hogy egyáltalán tudatában lennének annak, hogy szükségük van erre. A gazdasági életben betöltött különleges szerepének köszönhetően a PMI, függetlenül attól, hogy az adott szakember vagy vállalkozás által alkalmazott megközelítés hagyományos vagy agilis-e, a projektből vagy a termékből indul-e ki, minden szakember és az általuk kiszolgált szervezetek számára is kiemelkedő értéket képviselő támogatást biztosít."

"A Net Objectives, amely eredetileg azért jött létre, hogy egyedi és kiemelkedő értéket biztosíthassunk ügyfeleinknek, rendkívül sikeresnek bizonyult, és gyorsan túlszárnyalta ügyfeleinek várakozásait az agilis közösség egészének nyújtott támogatás terén" - nyilatkozta Al Shalloway, a Net Objectives vezérigazgatója és alapítója, és a FLEX megközelítés kidolgozója. "Nagy izgalommal várjuk, hogy még több szakembert érhessünk el és segíthessünk abban, hogy elsajátíthassák a sikerhez szükséges tudást. Ez a PMI globális kapcsolataira támaszkodva hamarosan lehetővé válik számunkra, és kínálatunk még átfogóbbá válik a PMI, a Disciplined Agile és a FLEX termékek kombinálása révén. Ez a portfólió, kiegészítve a PMI szigorú tanúsítási tevékenységével és az agilitásról birtokában lévő mélyreható, számos folyamatra és módszerre kiterjedő ismeretekkel kiemelkedő értéket biztosít ügyfeleink számára."

Az akvizíciós ügylet lezárását követően késedelem nélkül megkezdődik a két szervezet integrálása, amelynek előrehaladásáról a PMI tájékoztatást nyújt majd tagszervezeteinek és a vele kapcsolatban álló érdekcsoportoknak.

Amit a PMI-ről tudni kell…

A Project Management Institute (Projektmenedzsment Intézet [PMI]) a projekt-, program- és portfóliómenedzsmentet hivatásuknak tekintő szakemberek vezető nemzetközi szakmai szövetsége. Az 1969-ben alapított PMI a szakma több mint hárommillió képviselőjét támogatja a világ szinte minden országában értékes, globális érdekképviseleti szolgáltatások nyújtása, együttműködési projektek szervezése, szakmai képzés és kutatás révén. Intézetünk segíti a szakmai előmenetelt, támogatja a szervezetek sikeres fejlesztését és világszerte elismert szabványok, tanúsítványok kiadásával, szakmai erőforrások és eszközök rendelkezésre bocsátásával, tudományos kutatások végzésével, publikációk megjelentetésével, szakmai továbbképzési tanfolyamok szervezésével és hálózatépítési lehetőségek biztosításával igyekszik hozzájárulni a szakma fejlődéséhez. A PMI család tagja, a ProjectManagement.com olyan globális online közösségeket hoz létre, amelyek révén még több erőforrás, még jobb eszközök, még nagyobb hálózatok és bővebb lehetőségek állnak rendelkezésre a szakma képviselői számára. Látogasson el hozzánk a www.PMI.org vagy a www.projectmanagement.com internetes címen, és kövessen minket a Facebookon (www.facebook.com/PMInstitute) és a Twitteren: @PMInstitute..

Amit a FLEX-ről tudni kell…

A FLEX megközelítés egy ágazatvezető agilis módszer, amely azon az ún. "lean" gondolkodásmódon, illetve mintákon alapul, amelyek alkalmazásával javul a szervezetek képessége arra, hogy elérjék az üzleti agilitást - azaz, hogy gyorsan értéket teremtsenek megjósolható, fenntartható módon és magas minőségi színvonalon. A vállalatok egyre nagyobb mértékben támaszkodnak a FLEX megközelítésre az üzleti érték biztosításának tudományos, fegyelmezett, agilis, a vállalat működési környezetét alkotó összetett feltételrendszerben az agilis működés realitásait tükröző stratégiák alkalmazásával való felgyorsítása céljából. Az agilitás terén vezető szaktekintélynek számító Al Shalloway több mint 10 könyvet adott ki, és több ezer agilis szakembert vértezett fel a szükséges tudással ahhoz, hogy sikeresen bevezessék az agilis módszereket szervezeteikben.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Mary Ortega
Tel: 610-356-4600 x7030
Mary.Ortega@pmi.org

Contacts

Mary Ortega
Tel: 610-356-4600 x7030
Mary.Ortega@pmi.org