ASIT biotech op koers voor resultaat fase III graspollenallergie studie

• “Laatste patiënt laatste bezoek” (LPLV) mijlpaal is bereikt in de belangrijke gp-ASIT+™ fase III-studie – en op schema voor de resultaten van werkzaamheid in december 2019.

• ASIT biotech werkt samen met ICON plc (CRO) aan afronding van het inzamelen van de laatste gegevens vóór de vergrendeling van de gegevensbank en de statistische analyses.

BRUSSEL--()--Koersgevoelige Informatie:

ASIT biotech (BSE:ASIT) (Paris:ASIT) (ASIT - BE0974289218), een Belgische biofarmaceutische onderneming gespecialiseerd in onderzoek en ontwikkeling en toekomstige commercialisering van baanbrekende immunotherapieproducten voor de behandeling van allergieën, geeft vandaag een update over de fase III klinische studie met gp-ASIT+™ en volgende stappen.

ASIT biotechs bijzondere aandacht blijft gericht op de tweede fase III-studie met gp-ASIT+™ voor behandeling van graspollenallergie waarin vóór het pollenseizoen 651 patiënten uit 6 landen werden behandeld, zonder merkwaardige veiligheidsproblemen. Na het einde van het graspollenseizoen 2019 heeft de Last Patient Last Visit (LPLV) nu plaatsgevonden. Meer dan 600 patiënten hebben zich aangemeld bij de studiecentra voor follow-up na behandeling wat in hoge mate aangeeft dat de doelstelling van 470 evalueerbare patiënten vereist voor de geplande statistische analyses zal worden bereikt.

ASIT biotech werkt samen met ICON plc (CRO) aan de afronding van het inzamelen van de laatste gegevens vóór de vergrendeling van de gegevensbank en de statistische analyses. Het bedrijf blijft op koers voor toplineresultaten over de werkzaamheid van gp-ASIT+™in december 2019.

Michel Baijot, CEO van ASIT biotech, zegt: “Het momentum voor het bereiken van onze klinische en commerciële doelstellingen neemt toe. Deze belangrijke studie heeft geprofiteerd van een robuust ontwerp, de zorgvuldige selectie van studiecentra in regio's die het meest worden blootgesteld aan graspollen, en de toewijding van de klinische studiecentra om een aanzienlijk aantal patiënten te behandelen en op te volgen. Als gevolg hiervan liggen wij zoals gepland op koers voor de resultaten over de werkzaamheid in december 2019.”

Over ASIT biotech

ASIT biotech is een Belgisch biofarmaceutisch bedrijf in de klinische fase dat zich richt op de ontwikkeling en toekomstige commercialisering van een reeks baanbrekende immunotherapieproducten voor de behandeling van allergieën. Dankzij zijn innovatieve ASIT+™-technologie is ASIT biotech momenteel de enige ontwikkelaar van AIT-kandidaat-producten die bestaan uit zorgvuldig op grootte geselecteerde en gekwalificeerde natuurlijke peptiden die gewonnen zijn uit uiterst gezuiverd origineel allergeen. Deze innovatie zal uitmonden in een korte behandeling, waardoor naar verwachting de therapietrouw en de real-life-doeltreffendheid zullen verbeteren. De portefeuille van ASIT biotech omvat drie vernieuwende kandidaat-producten tegen de meest voorkomende allergieën van de luchtwegen (graspollenallergie met gp-ASIT+™ en huisstofmijtallergie met hdm-ASIT+™) en voedselallergieën (pinda-allergie met pnt-ASIT+™). Deze producten zouden de huidige immunotherapiemarkt aanzienlijk kunnen uitbreiden. De vennootschap meent tot slot dat haar innovatief ASIT+™-platform flexibel is en zou kunnen worden toegepast op een waaier aan allergieën.

ASIT biotech telt 26 werknemers. De onderneming heeft haar hoofdzetel in Brussel en laboratoria in Luik, België.

Meer informatie vindt u op www.asitbiotech.com

Volg ons op LinkedIn

Toekomstgerichte uitspraken

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen garanderen geen toekomstige resultaten. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden alleen op de datum van publicatie van dit document. Het bedrijf verwerpt uitdrukkelijk elke verplichting om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken, tenzij specifiek vereist door wet- of regelgeving.

Juridische waarschuwing

Dit bericht is louter informatief en vormt geen aanbod tot verkoop of een uitnodiging tot het doen van een aanbod om aandelen van het bedrijf in enig rechtsgebied te kopen of erop in te schrijven. Dit bericht vormt geen prospectus. Elke aankoop van, inschrijving op of aanvraag voor Aandelen die worden uitgegeven in verband met een beoogd aanbod, mag alleen worden gedaan op basis van informatie in het prospectus en eventuele aanvullingen daarop, in voorkomend geval.

Contacts

Company
Michel Baijot, CEO
ASIT biotech
Tel.: +32 2 264 03 90
investors@asitbiotech.com

Investor Relations
LifeSci Advisors LLC
Hans Herklots
Tel.: +41 79 598 7149
hherklots@lifesciadvisors.com

Media Relations
Sophie Baumont
Tel.: +33 627 74 74 49
sophie@lifesciadvisors.com

Contacts

Company
Michel Baijot, CEO
ASIT biotech
Tel.: +32 2 264 03 90
investors@asitbiotech.com

Investor Relations
LifeSci Advisors LLC
Hans Herklots
Tel.: +41 79 598 7149
hherklots@lifesciadvisors.com

Media Relations
Sophie Baumont
Tel.: +33 627 74 74 49
sophie@lifesciadvisors.com