Andersen Global zwiększa zasięg w Londynie

Zespół specjalistów z Milestone dołącza do Andersen Tax w Wielkiej Brytanii.

SAN FRANCISCO--()--Andersen Global kontynuuje ekspansję na terenie Wielkiej Brytanii, poszerzając swoje tamtejsze szeregi o zespół kierowany przez Milesa Deana i Zoe Wyatt. Tym samym grupa zwiększa swój potencjał w Londynie w zakresie kompleksowej i sprawnej obsługi klientów na najwyższym poziomie. Za pośrednictwem kancelarii członkowskich i współpracujących Andersen Global obecny jest już w pięciu lokalizacjach na terenie Wielkiej Brytanii.

Przed przystąpieniem do Andersen Global Miles i Zoe pracowali w kancelarii Milestone. Założył ją w 2008 r. Miles Dean, a Zoe Wyatt dołączyła do niej w charakterze wspólnika w 2015 r. W ramach Andersen LLP będą oni w dalszym ciągu świadczyć szeroki wachlarz międzynarodowych usług podatkowych na rzecz spółek handlowych, klientów indywidualnych, funduszy inwestycyjnych, jak również inwestorów nieruchomościowych i deweloperów. W 2018 r. Milestone podpisała umowę o współpracy z Andersen Global, której owocny przebieg skłonił Milesa i Zoe do wstąpienia w szeregi Andersen Global jako kolejna kancelaria członkowska na terenie Wielkiej Brytanii.

„Bardzo chcieliśmy mieć pewność, że będziemy w stanie świadczyć dla naszych klientów najwyższej klasy usługi. Zależy nam na dalszym zapewnianiu sprawnej obsługi i możliwości korzystania z wiedzy najlepszych specjalistów na świecie w ramach Andersen Global – powiedział Miles Dean, założyciel Milestone, a od teraz również wspólnik Andersen Tax LLP. – Doceniam znaczenie międzynarodowej współpracy ze wspólnikami, którzy myślą podobnie do nas. Działając w Andersen Global jako kancelaria współpracująca, a od teraz również jako podmiot członkowski na terenie Wielkiej Brytanii, przekonaliśmy się, że łączy nas chęć świadczenia wysokiej klasy usług”.

„Przystąpienie Milesa i Zoe w charakterze wspólników to naturalny krok naprzód, ściśle współpracujemy z nimi bowiem już od przeszło dwóch lat. Kompleksowa wiedza i bogate doświadczenie kierowanego przez nich zespołu wzmocni Andersen Tax LLP, dając silny impuls do dalszego rozwoju na dynamicznym rynku brytyjskim i międzynarodowym” – powiedział George McCracken, wspólnik zarządzający w Andersen Tax LLP.

„Miles, Zoe i kierowany przez nich zespół wnoszą do naszej grupy wyjątkową wiedzę i niespotykane zaangażowanie, które niewątpliwie wyróżniają ich na tle reszty. W swojej działalności odznaczają się oni transparentnością, najwyższej klasy usługami i sprawnym zarządzaniem, a są to atuty, które szczególnie cenimy sobie w Andersen – powiedział Mark Vorsatz, prezes Andersen Global i dyrektor generalny Andersen. – Pracując nad stałym poszerzaniem naszego potencjału z myślą o klientach na terenie Wielkiej Brytanii, bazujemy na tutejszych fundamentach i cały czas oferujemy wysokiej klasy usługi na całym świecie”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie skupia ponad 4,5 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w ponad 149 placówkach.

Megan Tsuei
Andersen Global