Upfield kondigt een strategisch partnerschap aan met Starling (Earthworm en Airbus) om satellietgegevens te benutten om hun inzet voor ontbossing te valideren

Upfield voldoet aan de doelstelling om 100% fysiek gecertificeerde duurzame palmolie in te kopen

Voorafgaand aan de doelstelling van december 2019

AMSTERDAM--()--Upfield, een toonaangevende producent van plantaardige producten, kondigt vandaag een partnerschap aan met Starling om ervoor te zorgen dat Upfield’s visie voor een “Better Plant Based Future” voortdurend wordt ondersteund door innovatie op het gebied van de inkoop van ingrediënten die de waardevolle ecosystemen van de wereld beschermen en onze planeet voor toekomstige generaties beschermt.

Als reactie op de klimaatverandering en de verwoestende impact van ontbossing zet Upfield zich in voor een verantwoorde inkoop van ingrediënten, met bijzondere aandacht voor palmolie, sojaolie en papier, het doorlichten van partners om na te gaan of het Upfield-beleid wordt nageleefd en het handhaven van transparantie door het publiceren van details over de bronnen van productingrediënten. Upfield zet zich in om de transformatie van de industrie te stimuleren en ervoor te zorgen dat er geen ontbossing plaatsvindt binnen hun toeleveringsketen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.