Największa kancelaria prawna w Kuwejcie podpisuje umowę o współpracy z Andersen Global

SAN FRANCISCO--()--Stowarzyszenie Andersen Global ogłosiło podpisanie umowy o współpracy z największą kancelarią prawną w Kuwejcie - Al Khebra. Przystąpienie kancelarii Al Khebra do stowarzyszenia zwiększyło do 50 liczbę krajów, w których działają kancelarie zrzeszone i współpracujące z Andersen Global. Andersen Global współpracuje z blisko 400 prawnikami i specjalistami ds. podatkowych w 10 krajach i ponad 20 lokalizacjach w regionie Bliskiego Wschodu.

Kancelaria Al Khebra z siedzibą w Kuwejcie jest zarządzana przez założyciela i wspólnika zarządzającego, Osamę A Al-Abdul Jaleela. Kancelaria zatrudnia blisko 50 prawników i specjalistów ds. podatkowych i jest prowadzona przez pięciu wspólników. Świadczy szeroki zakres usług w całym regionie Bliskiego Wschodu. Kancelaria świadczy usługi w zakresie prawa spółek i prawa handlowego, fuzji i przejęć, prywatnych funduszy inwestycyjnych, spółek osobowych, prawa podatkowego, prawa bankowego i finansowego, obrotu nieruchomościami, funduszy venture capital, inwestycji, restrukturyzacji i prawa pracy.

„Z optymizmem spoglądamy w przyszłość naszej kancelarii, widząc w niej niekończące się możliwości dalszego rozwoju naszej kancelarii jako lidera w regionie. Dzięki współpracy z zespołem Andersen Global nasi klienci mogą być pewni, że dalej będziemy świadczyć nasze usługi prawne oraz oferować innowacyjne rozwiązania w zakresie prawa handlowego w niezmiennie płynny i profesjonalny sposób” - powiedział Osama.

„Bliski Wschód ma duże możliwości rozwojowe, przez co stanowi dla nas niezwykle atrakcyjny kierunek ekspansji” - powiedział Mark Vorsatz, prezes Andersen Global i dyrektor generalny Andersen Tax LLC. - Włączenie do grona współpracujących z nami kancelarii tak uznanej i dużej kancelarii jak Al Khebra pomaga nam utrzymywać pozycję +lidera w swojej klasie+ we wszystkich regionach świata".

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie zrzesza ponad 4,5 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w przeszło 149 lokalizacjach.

Megan Tsuei
Andersen Global