Az ExxonMobil Mobil EV™ néven kifejezetten az akkumulátoros elektromos járművekhez kifejlesztett, új termékcsaládot kínál ügyfeleinek

Az új termékek elősegítik az akkumulátoros elektromos járművek teljesítményének növelését

  • A Mobil EV™ termékcsaládba tartozó termékeknek köszönhetően az akkumulátoros elektromos járművek nagyobb távokat tudnak megtenni két töltés közt, meghosszabbodik berendezéseik alkatrészeinek élettartama és biztonságosabbá válik a működésük
  • Az újonnan megjelentetett termékcsalád az ExxonMobil és az eredeti alkatrészgyártók közt a fogyasztók növekvő mobilitási igényeinek kielégítése érdekében folytatott szoros együttműködés eredménye

ExxonMobil announced the global launch of its Mobil EV™ offering, which features a full suite of fluids and greases designed to meet the evolving drivetrain requirements of battery electric vehicles. *Please refer to commercial product package for actual label, product data and specifications. (Photo: Business Wire)

Frankfurt, Németország--()--Az ExxonMobil ma, a 2019-es frankfurti Nemzetközi Autószalonon (Internationale Absage-Ausstellung [IAA]) bejelentette, hogy Mobil EV™ néven új termékcsaládot kínál a fogyasztóknak világszerte. Az új termékcsalád tagjai lefedik a kenőanyagok és kenőzsírok teljes skáláját, és kifejezetten az akkumulátoros elektromos gépjárművek hajtásláncával kapcsolatos, egyre magasabb szintű igények kielégítésére kerültek kifejlesztésre. Az előrejelzések szerint 2040-re a világon a könnyű gépjárművek kategóriájában a hálózatról (külső forrásból) tölthető hibrid elektromos járművek, az akkumulátoros elektromos járművek és az üzemanyag- (tüzelőanyag-) cellás járművek összesített aránya meg fogja haladni a 20 százalékot(1).

"A mobilitás manapság átalakulóban van, és a mobilitást szolgáló eszközök közt folyamatosan nő az elektromos hajtású gépjárművek aránya" - magyarázta Russ Green, az ExxonMobil kenőanyag-késztermék divíziójának alelnöke. "Vevőink és az eredeti alkatrészgyártók (OEM-ek) részéről egyaránt fennáll az igény arra, hogy az elektromos gépjárművek minél nagyobb hatótávval és minél optimálisabb biztonsági jellemzőkkel rendelkezzenek, és az ExxonMobil különleges pozíciójának köszönhetően képes ezeket az igényeket kielégíteni. Az új termékcsalád csak egy részét képviseli azoknak a termékeknek és szolgáltatásoknak, amelyeknek fejlesztésén dolgozunk ügyfeleink bővülő igényeinek minél magasabb szintű kielégítése érdekében."

A Mobil EV termékcsalád tagjai, amelyeket az ExxonMobil kifejezetten az autógyártók és autóvezetők elektromos gépjárművekkel kapcsolatos mobilitási igényeinek szem előtt tartásával fejlesztett ki, olyan gondosan kiválasztott anyagokból kerültek összeállításra, amelyek lehetővé teszik, hogy az akkumulátoros elektromos gépjárművek hosszabb utat tegyenek meg két feltöltés közt, és ugyanakkor meghosszabbítják az alkatrészek élettartamát, és biztonságosabb működést biztosítanak. Az akkumulátoros elektromos gépjárművek minden igényét kielégítő Mobil EV termékcsaládba az alábbi termékek tartoznak:

  • Mobil EV Therm™: hőszabályzó rendszerhez való folyadékok, melyek összetételüknek köszönhetően hatékony hőelvezetést biztosítanak, és növelik az akkumulátorok, elektromos motorok és a teljesítményelektronikai rendszer alkotórészeinek élettartamát.
  • Mobil EV Drive™: kenőanyagok az elektromos gépjárművek redukciós sebességváltozóihoz, melyek magas szintű védelmet biztosítanak a kopás ellen a fogaskerekek és csapágyak számára, és így meghosszabbítják azok hasznos élettartamát.
  • Mobil EV Cool Drive™: folyadékok az integrált elektromos motorral rendelkező elektromos gépjárművek redukciós sebességváltóihoz, melyek biztosítják a fogaskerekek és csapágyak kenését, és ugyanakkor az elektromos motorok és a teljesítményelektronika által igényelt hűtést is.
  • Mobil EV Grease™: kenőzsírok, melyek védelmet, teljesítménynövekedést és megbízható működést biztosítanak az elektromos gépjárművek alkotórészei és alkatrészei (ideértve az elektromos motorokat, csapágyakat és homokinetikus féltengelycsuklókat) számára számos különféle vezetési környezetben.

Az ExxonMobil elkötelezett az iránt, hogy a több mint 135 éves működése során felhalmozott szaktudása alapján kidolgozott folyadékgyártási technológiáit és berendezéskezelési szakértelmét az autó- és alkatrészgyártók szolgálatába állítva támogassa partnereit olyan elektromos gépjárművek kifejlesztésében, amelyek kiemelkedő vezetési élményt biztosítanak ügyfeleik számára.

Az új termékcsalád kiadására azt követően került sor, hogy a vállalat nemrégiben kiterjesztette a Porsche-val való együttműködését a Formula-E 2019 / 2020-as szezonban megrendezésre kerülő versenyeiben részt vevő autókra. Az új együttműködési terület az ExxonMobil belépését jelenti az elektromos motorsport világába. A vállalat olyan Mobil márkájú, elektromos hajtóművekhez való nagyteljesítményű hajtóműolajokat biztosít a Porsche számára, amelyeket kifejezetten az elektromos járművek speciális igényeinek (ideértve az elektromos vezetőképességet, a hűtési teljesítményt és az anyagok egymással való kompatibilitását) kielégítésére fejlesztettek ki.

További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra: www.mobilev.com.

Amit az ExxonMobilról tudni kell…

Az ExxonMobil, amely a nemzetközi olaj- és gázipari vállalatok közt a legnagyobb nyilvánosan működő részvénytársaság, kimagasló technológiai megbízhatóság és folyamatos innováció révén igyekszik hozzájárulni a világ egyre növekvő energiaigényének kielégítéséhez. Az ExxonMobil számos ágazatvezető erőforrással rendelkezik, a világ egyik legnagyobb kőolajfinomítója és kőolajtermék-forgalmazója, és vegyipari vállalata szintén a világon a legnagyobbak közé tartozik.


(1) 2019 Outlook for Energy: A Perspective to 2040, ExxonMobil, 2019

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Médiakapcsolatok:
832-625-4000

Contacts

Médiakapcsolatok:
832-625-4000