AdaptiveMobile Security ontdekt geavanceerde hackaanvallen op mobiele telefoons die zorgen voor enorme netwerkkwetsbaarheid

***Nieuwe kwetsbaarheid 'Simjacker' door bewakingsondernemingen misbruikt voor spionageactiviteiten***

Simjacker location tracking attack on vulnerable phones (Graphic: Business Wire)

DUBLIN--()--Na uitgebreid onderzoek heeft AdaptiveMobile Security, een wereldleider op het gebied van cybertelecombeveiliging, vandaag aangekondigd dat het een nieuwe en nog niet eerder ontdekte kwetsbaarheid heeft ontdekt. Dit beveiligingslek wordt momenteel misbruikt voor gerichte bewaking van gebruikers van mobiele telefoons. De kwetsbaarheid en de bijbehorende aanvallen hebben de naam 'Simjacker' gekregen, omdat het gaat om het kapen van SIM-kaarten en daarmee gebruikers van mobiele telefoons over de hele wereld bedreigt.

Simjacker haalt de locatie-informatie van gebruikers van mobiele telefoons via kwetsbare operators met behulp van kwaadaardige SMS-berichten. De locatie-informatie van duizenden apparaten is in de loop der tijd verkregen zonder medeweten of toestemming van de beoogde gebruikers van mobiele telefoons.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Press Queries
Máirín O’Sullivan
Communications Manager
+353 87 359 2729
mairin.osullivan@adaptivemobile.com

Contacts

Press Queries
Máirín O’Sullivan
Communications Manager
+353 87 359 2729
mairin.osullivan@adaptivemobile.com