Een boost voor mobiele AR onderscheiden op IBC-conferentie

LONDEN--()--De IBC2019 Best Technical Paper award wordt uitgereikt aan Sebastian Schwarz en Mika Pesonen van Nokia Technologies en Jani Nurminen, medeoprichter van Innogiant. Hun artikel, Real-time decoderen en AR afspelen van de opkomende MPEG video-gebaseerde puntenwolkcompressiestandaard, is een uitgebreide en beknopte blik op de vooruitzichten voor het leveren van meeslepende ervaringen op mobiele apparaten, met behulp van de momenteel beschikbare hardware.

De auteurs maken deel uit van een onderzoeksteam dat werkt aan nieuwe standaarden en de implementatie daarvan, wat de snel groeiende interesse in augmented en virtual reality-ervaringen weerspiegelt. MPEG (ISO/IEC SC29 WG11) heeft een ambitieus programma ontwikkeld voor het comprimeren en verzenden van driedimensionale objecten met behulp van een techniek die bekend staat als point-cloud codering. Eenmaal gedecodeerd kunnen deze objecten gemakkelijk worden opgenomen in VR- of AR-producties. De voorgestelde techniek staat bekend als V-PCC, voor videopuntwolkcodering.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Aimee Moore
Marketing Assistant
amoore@ibc.org
T +44 (0) 20 7832 4104
F +44 (0) 20 7832 4130
IBC.org
show.ibc.org

Contacts

Aimee Moore
Marketing Assistant
amoore@ibc.org
T +44 (0) 20 7832 4104
F +44 (0) 20 7832 4130
IBC.org
show.ibc.org