Zhejiang Kaihua wortelgravurekunst in de schijnwerpers op het 76ste internationale filmfestival van Venetië

Head of Kaihua County Lu Xiaguang (right), Kaihua root carving master Xu Guqing (left) presented a gift to Head of International Department of ANICA Roberto Stabile (Photo: Business Wire)

VENETIË, Italië--()--Het met sterren gevulde internationale filmfestival van Venetië heeft dit jaar een podium gegeven voor het presenteren van filmmateriaal, filmmakerstalent en de beste filmlocaties in China. Daarvan trok Kaihua County, een bergachtig graafschap in de Chinese provincie Zhejiang, de aandacht van het publiek met zijn unieke en historische wortelgravurekunst.

Het publiek leerde dat de wortelgravure van Kaihua dateert uit de Tang-dynastie op “China’s beste filmlocaties” op 29 augustus, als onderdeel van het jaarlijkse “Focus op China” -evenement dat werd gehouden tijdens het internationale filmfestival van Venetië.

Volgens de heer Lu Xiaguang, burgemeester van Kaihua County, heeft het erfgoed van wortelgravurekunst een geschiedenis van eeuwen in China. Naarmate de tijd verstreek, is het niet alleen creatiever en verfijnder geworden, maar ook meer geïntegreerd in het moderne leven en het stedelijke landschap.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Xinhuanet Europe 
Wei Wang 
wangwei@xinhuaeurope.com

Contacts

Xinhuanet Europe 
Wei Wang 
wangwei@xinhuaeurope.com