A The Mary Kay FoundationSM és a UT Southwestern együttműködnek a nőket érintő rákos betegségek globális kiküszöbölése érdekében

The Mary Kay Foundation℠ has a long-standing partnership with UT Southwestern through a strong collaboration with Dr. Jerry W. Shay, cell biology professor at UT Southwestern and The Mary Kay Foundation℠ Distinguished Professorship honoree. (Photo: Mary Kay Inc.)

DALLAS--()--A hosszú távú partnerségi kapcsolat keretében egy új, nemzetközi kutatásiösztöndíj-program kerül elindításra, amely szerte a világon lehetőséget kínál a tudósok számára úttörő rákkutatások végzésére

A nőket érintő rákbetegségek kiküszöböléséért folyó harcban több évtizede vezető szerepet játszó The Mary Kay FoundationSM nemrégiben bejelentette, hogy 500000 USA dollárt adományoz egy, az Alapítvány régi partnerének, a UT Southwestern Medical Centernek az együttműködésével lefolytatandó globális, úttörő kutatási program céljára. A program keretében felkínált új, egy éves ösztöndíjak összesen öt, doktori fokozattal rendelkező nemzetközi kutató számára biztosítanak lehetőséget csúcstechnológiát képviselő eszközökkel végzett posztdoktori rákkutatás végzésére a világhírű UT Southwestern létesítményében Dallasban, illetve a kutatás folytatására saját országukban. Az új ösztöndíjprogram a The Mary Kay Foundation azon elkötelezettségének jegyében kerül elindításra, hogy támogassa a nőket érintő rákbetegségek felszámolását szerte a világon. A most elindított program az Alapítvány első globális szintű rákkutatási ösztöndíjprogramja.

"Alapítónk, Mary Kay Ash közvetlenül megtapasztalta, milyen hatással van a rákbetegség független szépségtanácsadó munkatársaink, családjuk, illetve a nők életére szerte a világon" - mesélte Ryan Rogers, Mary Kay Ash unokája, a The Mary Kay FoundationSM igazgatóságának tagja. "Mary Kay Ash ezért egyik küldetésének tekintette azt, hogy harcoljon a nőket érintő rákbetegségek felszámolásáért. A UT Southwesternnel való kiterjesztett együttműködésünk keretében most lehetőség nyílik arra, hogy ezt az életmentő harcot globális szinten folytathassuk."

A The Mary Kay FoundationSM régóta partnerségi kapcsolatban áll a UT Southwesternnel, melynek keretében szoros együttműködést folytat a UT Southwestern sejtbiológiai professzorával, Dr. Jerry W. Shay-jel, aki a The Mary Kay FoundationSM megkülönböztetett professzori kitüntetését is elnyerte. Dr. Shay az elmúlt 22 évben a The Mary Kay Foundation amerikai egyesült államokbeli Innovatív/Transzlációs Rákkutatási Ösztöndíjprogramja (Innovative/Translational Cancer Research Grant Program) tudományos értékelő bizottságának tisztét töltötte be, és most az új, nemzetközi ösztöndíjprogram vizsgálatvezetőjeként is támogatja majd az Alapítvány munkáját.

"A program nemzetközi szintre emelése lehetővé teszi számunkra, hogy azokra a rákbetegségekre összpontosítsuk erőfeszítéseinket, amelyek a legtöbb nőt érintik a világon" - magyarázta Dr. Shay. "Tervünk az, hogy a posztdoktori kutatások lefolytatásához doktori fokozattal rendelkező, a rákkutatás iránt elkötelezett orvosokat keresünk szerte a világon, majd a megfelelő jelölteket meghívjuk Dallasba, ahol rendelkezésükre bocsátjuk az összes eszközt és erőforrást ahhoz, hogy kiemelkedő rákkutató laboratóriumunkban folytathassák úttörő kutatásaikat. Munkájuk minden bizonnyal igen nagy mértékben hozzájárul majd a szerte a világon a rákról birtokolt ismeretek bővítéséhez és a kezelési módok továbbfejlesztéséhez."

Mióta 1996-ban megkezdte működését, a The Mary Kay FoundationSM elkötelezetten munkálkodik Mary Kay Ash azon küldetésének teljesítésén, hogy képviselje a nők érdekeit, és megvalósítsa Mary Kay azon álmát, hogy a rákbetegség többé ne fenyegesse az embereket a Földön. Ezidáig a The Mary Kay FoundationSM mintegy 23 millió USA dollárt biztosított 225, a nőket sújtó rákbetegségek kutatása terén vezetőnek számító amerikai egyesült államokbeli kutató számára az emlő-, méh-, méhnyak- és petefészekrák gyógyítására alkalmas kezelési eljárások terén végzett kutatások céljára.

"A rák elleni harcot Mary Kay Ash személyes ügyének tekintette" - mondta Dr. Gildea, a Mary Kay Inc. tudományos vezetője. "És ez a harc nekünk is személyes ügyünk. Mary Kay büszke lenne ránk, ha látná, hogy az általa elkezdett küzdelmet a nők életének jobbá tétele érdekében már globális szinten folytatjuk."

Amit a Mary Kay Foundation?-ről tudni kell…

Mary Kay Ash azon álmához híven, hogy világszerte gazdagítsa a nők életét, a The Mary Kay FoundationSM forrásokat gyűjt és biztosít a nőket érintő rákbetegségek gyógymódjának megtalálását célzó, úttörő kutatások finanszírozására, valamint a nők elleni családon belüli erőszak áldozatainak támogatására. Mióta a The Mary Kay FoundationSM 1996-ban megkezdte működését, több mint 78 millió USA dollárt adományozott az Alapítvány e kettős küldetésével összhangban lévő tevékenységet végző szervezetek számára. Továbbá az Alapítvány támogat olyan kezdeményezéseket is, melyek e két probléma súlyosságára igyekeznek felhívni a figyelmet, részt vesz az e problémákkal küzdők megsegítésére irányuló közösségi programokban, valamint olyan jogszabályok életbe léptetéséért harcol, melyek a nők egészségét és biztonságát hivatottak biztosítani. Az együttes fellépéssel elérhetjük, hogy a nők helyzete javuljon szerte a világon. Ha Ön érdeklődik a nők támogatását és szerepvállalásuk elősegítését célzó képzési, érdekképviseleti és önkéntes munka iránt, vagy tájékozódni kíván az adományozási lehetőségekről, illetve szeretne részt venni az esetenként életmentő tevékenységekben, kérjük, látogasson el honlapunkra (marykayfoundation.org), csatlakozzon hozzánk a Facebookon és az Instagramon vagy kövessen minket a Twitteren.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

The Mary Kay Foundation
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com

Release Summary

The Mary Kay FoundationSM announced a $500,000 grant to fund global fellowship program with long-time partner UT Southwestern Medical Center.

Contacts

The Mary Kay Foundation
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com