Andersen Global wkracza na rynek Zimbabwe

SAN FRANCISCO--()--Andersen Global ogłosiło podpisanie umowy o współpracy z mieszczącą się w Zimbabwe kancelarią Chimwamurombe Legal Practice (Zenas). W ciągu zaledwie dwóch lat spółce Andersen Global udało się zaistnieć na rynkach ponad 14 krajów Afryki.

Powstała w 2015 r. kancelaria Zenas obecnie dysponuje zespołem 11 specjalistów, którzy świadczą usługi prawne osobom prywatnym, organizacjom, instytucjom i klientom korporacyjnym. Specjalizując się w obsłudze małych i średnich przedsiębiorstw, Zenas oferuje rozwiązania z zakresu górnictwa i budownictwa, handlu, windykacji należności, prawa rzeczowego, prawa pracy, prawa rodzinnego, podatków, technologii, telekomunikacji, mediów i własności intelektualnej oraz spraw karnych.

„Od samego początku naszym celem było stworzenie w Zimbabwe firmy cieszącej się dużym powodzeniem i wysokim poziomem zaufania wśród klientów – powiedział Fungai Chimwamurombe, dyrektor zarządzający biura Zenas. - Są to cele, które dobrze wpisują się w wartości przyświecające wszystkim partnerom międzynarodowej organizacji Andersen Global. Z przyjemnością dołączamy do zespołu specjalistów, którzy traktują klientów jak rodzinę, a jednocześnie zapewniają im najwyższej klasy usługi”.

„Kierowanemu przez Fungaia zespołowi udało się w dość krótkim czasie szybko rozwinąć i zdobyć renomę na macierzystym rynku – powiedział Mark Vorsatz, prezes Andersen Global i dyrektor naczelny Andersen Tax LLC. - To grupa dynamicznych młodych ludzi, dla których wysoka jakość stanowi fundament prowadzonej działalności. Warto zaznaczyć, że rynek afrykański odznacza się wysoką dynamiką rozwoju. Nowi członkowie naszej rodziny w Zimbabwe będą doskonałym uzupełnieniem naszego personelu w Afryce, a także niezwykle ważnym elementem dalszego rozwoju Andersen Global w tym regionie”.

Andersen Global to międzynarodowa organizacja zrzeszająca niezależne spółki, które na całym świecie zatrudniają specjalistów z zakresu podatków i prawa. Obecnie Andersen Global, założone w 2013 r. przez amerykańską spółkę członkowską Andersen Tax LLC, dysponuje na całym świecie ponad 4 500 specjalistami, a za pośrednictwem spółek członkowskich i współpracujących jest obecne w ponad 144 lokalizacjach.

Megan Tsuei
Andersen Tax