A Reputation Institute munkahelyeket vizsgáló 2019-es tanulmánya szerint a Mary Kay Inc. a világ legjobb hírnévnek örvendő munkaadói közé tartozik

Mary Kay Inc. Named Among Most Reputable Global Employers in Reputation Institute’s 2019 Workplace Study (Graphic: Mary Kay Inc.)

DALLAS--()--A befogadást elősegítő és az alkalmazottak egészségét és jóllétét előtérbe helyező vállalati kultúra iránti elkötelezettség terén a Mary Kay a 42. helyen végzett a globális rangsorban - A Mary Kay Inc. büszkén jelenti be, hogy a Reputation Institute (Ri) legjobb hírnévvel rendelkező munkaadókat rangsoroló, 2019. évi Global Workplace 100 címet viselő felmérése szerint a vállalat a világ legmegbecsültebb munkaadói közé tartozik. A Mary Kay a vállalati reputáció terén a 42. helyen végzett a 100 vállalatot tartalmazó globális rangsorban.

"Hírnevünket a munkavállalók és az ügyfelek körében azok az elvek alapozták meg, amelyeket Mary Kay Ash határozott meg, amikor 1963-ban megalapította megálmodott vállalatát" - magyarázta Melinda Foster Sellers, a Mary Kay Inc. személyzeti vezetője. "Alapítónk egy olyan vállalatot képzelt el, amelynél az "aranyszabály" az, hogy a világot egy jobb hellyé kell tenni a vállalati felelősségvállalás, az innováció, az etikus üzleti magatartás és az embereket a középpontba helyező hozzáállás révén-mely elvek mindegyike hozzájárult a Reputation Institute idei felmérésében elért sikerünkhöz. Megtiszteltetés számunkra, hogy 2019-ben a Reputation Institute a világ legjobb hírnévnek örvendő munkaadói közé tartozónak találta cégünket."

A vállalati hírnév értékelését és kezelését célzó szolgáltatások terén az egyik vezető szervezetnek számító Reputation Institute kutatói a felmérés során 15 országban több mint 230000 személy véleményét kérték ki. A Reputation Institute a vállalatokat a szakmai fejlődés, a teljesítményösztönzési rendszer, a munkahelyi környezet, a piaci vezető szerep, a termékek és a vállalati felelősségvállalás alapján értékeli.

A felmérés szerint az elmúlt évben az alkalmazottak körében a hajlandóság arra, hogy a Mary Kaynél dolgozzanak, 6,2 százalékkal nőtt, amely a legjelentősebb javulás a Global RepTrak® 100 értékelés keretében vizsgált vállalatok közt. A Mary Kay több iparágban is jobbnak bizonyult számos globális vezető márkánál.

"A Mary Kay megítélése a hírnevet értékelő, évenként lefolytatott vizsgálatok során egyre jobb, és a felmérésbe bevont vállalatok közt a Mary Kay érte el a legjelentősebb javulást az 'alkalmazottaknak a vállalatnál való munkavégzésre való hajlandósága' kategóriában" - mondta el Stephen Hahn-Griffiths, az Ri reputációfelmérési vezetője. "A Mary Kay és a hozzá hasonló vállalatok értékes piaci előnyöket szereznek annak köszönhetően, hogy egy olyan munkahelyi környezetet alakítanak ki, amely elősegíti a befogadást és prioritásként kezeli a cég munkavállalóinak egészségét és jóllétét."

Ez az előkelő helyezés a legutóbbi azoknak az elismeréseknek a sorában, amelyeket a Mary Kay mostanában munkaadói hozzáállásáért nyert el. A közelmúltban kapott díjak közé tartoznak az alábbiak:

• A világ 10 legjobb vezérigazgatója: A Reputation Institute CEO RepTrak® 2019 elnevezésű felmérése során a Mary Kay elnök-vezérigazgatóját a világ 10 legelismertebb vezérigazgatója közé sorolta.
  • A középméretű vállalatok közt az egyik legjobb munkaadó 2019-ben: A Forbes magazin 2019-es felmérése szerint a Mary Kay a középméretű amerikai vállalatok körében a legjobb munkaadók közé tartozik. A Mary Kay a magazin 500 legjobb vállalatot felsoroló listáján a 97. helyen szerepel.
  • 2019-ben a sokszínűség elősegítése terén az egyik legjobb munkaadó: A Forbes magazin a sokszínűség terén 2019-ben a legjobb amerikai vállalatok közé sorolta a céget. A Mary Kay a magazin 500 legjobb vállalatot felsoroló listáján a 150. a rangsorban.
  • Globális kiválósági díj a munkahelyi kultúráért: A Mary Kay Spain és a Mary Kay Poland elnyerte a 2018-as AON Best Employers (Legjobb Munkaadó) díjat, amelyet a legpozitívabb munkahelyi kultúrát megteremtő szervezeteknek ítélnek oda. 2017-ben a Mary Kay China és a Mary Kay Mexico kapta meg ezt a díjat.
  • A 2018-as év egyik leginkább családbarát munkaadója: A Mary Kay Hong Kongot a Belügyminisztérium az egyik leginkább családbarát munkaadóként ismerte el.
  • A 10 legjobb munkaadó a kínai egészségügyi vállalkozások körében 2018-ban: A China International Intellectech Corporation felmérése szerint a Mary Kay China a 10 legjobb munkaadó közé tartozik az egészségügyi ágazatban tevékenykedő cégek közt.

Amit a Mary Kay-ről tudni kell…

Több mint 55 évvel ezelőtt Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, három cél teljesítését tűzte ki az általa létrehozott szépségápolási cég elé: biztosítson ígéretes lehetőségeket a nők számára, gyártson ellenállhatatlan termékeket és tegye jobbá a világot. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív bőrápolási, dekorkozmetikai és táplálékkiegészítő termékek előállítása iránt. A Mary Kay Alapítványon (Mary Kay FoundationSM) keresztül a vállalat ez idáig több mint 78 millió USA dollárt adományozott rákkutatási célokra, valamint a családon belüli erőszak áldozatai számára létesített menedékházak létesítése céljára. Mary Kay Ash eredeti elképzelése továbbra is fényesen ragyogó vezércsillag számunkra - és ennek az elképzelésnek a megvalósításához minden egyes eladott rúzs egy lépéssel közelebb juttatja cégünket.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom