Andersen Global rozpoczyna działalność w Ghanie

SAN FRANCISCO--()--Kancelaria prawna z Ghany, Sam Okudzeto & Associates (Sam Okudzeto i wspólnicy), podpisała umowę o współpracy z Andersen Global. Tym samym Andersen Global jest już obecne w 13 krajach Afryki i ponad 51 krajach świata.

Sam Okudzeto & Associates z siedzibą w stolicy kraju, mieście Akra, to jedna z największych w Ghanie kancelarii prawnych. Od 48 lat kancelaria oferuje obsługę i doradztwo prawne w zakresie spraw korporacyjnych i handlowych, w tym patentów i znaków towarowych, fuzji i przejęć, doradztwa podatkowego, bankowości komercyjnej, handlu i inwestycji międzynarodowych, windykacji, przepisów dotyczących górnictwa i wydobycia, przemysłu i pracy, lotnictwa, prawa morskiego, ropy naftowej i gazu oraz własności intelektualnej.

Założyciel i partner zarządzający Sam Okudzeto & Associates, Sam Okudzeto i Nene Amegatcher, wspólnie stali na czele kancelarii aż do momentu powołania Amegatcher do Sądu Najwyższego. Obecnie kancelaria ma czterech wspólników, dysponując 18 prawnikami, którzy międzynarodowe uznanie zdobyli dzięki wiedzy i doświadczeniu w obszarze pozasądowego rozstrzygania sporów.

„W Ghanie, jak i w całej Afryce, jest mnóstwo możliwości rozwoju – powiedział Sam Okudzeto. - Jestem przekonany, że nasza współpraca z Andersen Global przeniesie nas na kolejny poziom i wzmocni nasz potencjał w tym regionie. Będziemy mogli nadal oferować najlepsze usługi na rynku i zapewnić większej liczbie klientów dostęp do najwyższej klasy ekspertów z całego świata”.

„Nie tylko uznaje się ich za liderów palestry w Ghanie – Sam i jego zespół nadadzą nowej głębi i zasięgu naszej działalności na terenie Afryki. Nawiązanie współpracy z tak renomowaną kancelarią jak Sam Okudzeto & Associates nie tylko jest logicznym krokiem naprzód w rozwoju Andersen Global, ale także wzbogaca naszą ofertę w tym regionie, jak również stanowi kluczowy element naszej afrykańskiej strategii” – powiedział Mark Vorsatz, prezes Andersen Global i dyrektor generalny Andersen Tax LLC.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie zrzesza ponad 4,5 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w przeszło 144 lokalizacjach.

Megan Tsuei
Andersen Tax