Euroopa Kardioloogide Selts korraldab Tallinnas digitaalse tippkohtumise

Suur meditsiiniselts võtab käsile digitaalse tervishoiu võimalused ja väljakutsed

TALLINN, Eesti--()--Digitehnoloogia kiire areng ja selle mõju südamehaigustele on teemaks Euroopa Kardioloogide Selts (ESC) korraldataval uuel kongresssil. ESC on maailma juhtiv kardiovaskulaarvaldkonna professionaale ühendav organisatsioon, mis toob kokku üle 100 000 liikme 57 rahvuslikust erialaseltsist.

ESC Digital Summit toimub tänavu 5.-6. oktoobril Tallinnas. Kultuurikatlas toimuval konverentsil peab avakõne peaminister Jüri Ratas.

Kohtumisel toimuvad TED-i mudeli loengud, ÜRO stiilis paneelid ning tehnoloogiatöötoad. Näitustealal on väljapanek tipptaseme tehnoloogiatest.

“Kohal on tehnoloogiauuendajad, väikestest start-upidest oma koha kindlustanud hiidudeni, kes otsivad järgmist suurt läbimurret südameveresoonkonna meditsiinis. See kohtumine on mõeldud neile,” ütles Imerial College Londoni kardioloogiaprofessor ja ESC digitaaltervise komitee juht Dr. Martin Cowie. “See on koht ideede vahetamiseks, tagasiside saamiseks juhtivatelt kardioloogidelt ning oluliste tutvuste loomiseks.”

Maailma terviseorganisatsiooni (WHO) andmete põhjal püsivad südameveresoonkonna haigused maailmas juhtiva surma põhjusena. Uute tehnoloogiate tulek, nende hulgas kabtavad seadmed, juhtmevabad mobiilsed seadmed, tehisintellekt ja suurandmed, muudavad juba praegu meditsiini ja arsti ning patsiendi vahelisi suhteid.

"Need tehnoloogiad toetavad tõhusat ja efektiivsemat ravi," ütles professor Cowie. "Need muutused võimaldavad informatsiooni ja kliiniliste otsuste jagamise patsiendi ja teiste tervishoiutöötajatega lihtsamaks."

"Järgmise kümnendi jooksul näeme me ennenägematuid arenguid tervishoiuteenuste pakkumisel ja haigustel ennetamisel uudsetest tehnoloogilistest lahendustest tulenevalt," ütles ta. "Me kõik peame selleks valmistuma."

ESC digitaalsest tippkohtumisest
Euroopa Kardioloogide Selts (ESC) korraldab oma esimest ESC Digital Summitit Tallinnas, Eestis, 5. ja 6. oktoobril 2019. Kongress toop kokku kardioloogid, digitervise valdkonna juhid, poliitikakujundajad ja tööstuse esindajad. Vaata programmi siit.

Euroopa Kardioloogide Seltsist
Euroopa Kardioloogide Selts toob kokku tervisevaldkonna eksperdid enam kui 150 riigist, kes töötavad südamehaiguste ravi nimel ning aitavad inimestel elada pikemat ja tervemat elu.

Registreeri end siin

Selle teadaande originaaltekst on ametlik ja kaitstud autoriõigusega. Tõlge on tehtud vaid mugavusotstarbel. Teksti kasutamisel tuleb viidata originaaltekstile, kuna vaid see on õiguslikult kehtiv.

Authors: ESC Press Office
Justine Pinot