A Blue Magic Inc. elindította a japanese-cuisine.com weboldalt, mely e-tanulási módszerekkel biztosít oktatást az autentikus japán konyhaművészetről és ételkészítési technikákról

A világon az egyetlen kurzus, amely megfelel a japán kormány által is elismert bronz tanúsítási rendszer követelményeinek

Download

Loading media player...

TOKIÓ--()--A tokiói székhelyű Blue Magic Inc. vállalat (vezérigazgató: Jukiko Akimoto) a kiotói Japán Konyhaművészeti Akadémiával (igazgató: Joshihiro Murata) együttműködésben kidolgozott egy e-tanulási programot, melynek keretében az autentikus japán konyhaművészetről és ételkészítési technikákról biztosít képzést. A program a tervek szerint 2019. július 12-től már globálisan is elérhető lesz.

Bár a világ különböző országaiban több mint 120000 japán étterem működik, a statisztikai adatok szerint mindössze három százalékukat vezetik japán nemzetiségű séfek. A japán éttermekben dolgozó hivatásos szakácsok és a gasztronómiai akadémiákon tanulók körében ugyanakkor rendkívül nagy az érdeklődés a japán konyha iránt, és igen sokan szeretnék elsajátítani az autentikus japán ételek elkészítésének módját.

Ennek ellenére szinte sehol a világon nem működik japán gasztronómiai módszereket oktató iskola. Kivéve néhány éttermet, nincsen olyan hely, ahol meg lehetne tanulni, hogyan kell elkészíteni a japán ételeket.

Ezt a hiányosságot hivatott orvosolni az e-tanulási projekt, mely a japán konyhaművészet felvirágoztatásának és a japán gasztronómiai kultúra terjesztésének előmozdítása céljából lehetőséget kínál arra, hogy bárki - függetlenül attól, hogy a világ mely részén él - elsajátíthassa a japán ételkészítési technikákat és ismereteket szerezhessen a japán konyhaművészetről.

Az online képzés tantervét a Japán Konyhaművészeti Akadémia állította össze, az oktatók pedig Japán legjobb séfjei közül kerülnek ki. A tananyagot úgy építették fel, hogy a felhasználók videók segítségével, lépésről lépésre sajátíthassák el a japán konyhaművészet alapját képező ételkészítési technikákat.

A tananyag megfelel a japán gasztronómiai ismeretek Japánon kívüli tanúsítására vonatkozóan a japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium által 2016. április 1-jén kiadott iránymutatás előírásainak. A program biztosítja a japán kormányzat által felállított tanúsítási rendszer szerinti bronz tanúsítvány megszerzéséhez szükséges összes ismeretet, illetve az előírt készségek elsajátításához szükséges teljes körű képzést. Az egyes órák tananyaga egyelőre angol és mandarin nyelven áll rendelkezésre, de tervezik a kurzus további nyelveken való biztosítását is.

A program a következő weboldalon érhető el: https://japanese-cuisine.com

Az e-tanulási program július 12-i elindításán felül a tervek szerint augusztus elején elérhetővé válik egy e-kereskedelmi weboldal is, ahol beszerezhetőek lesznek a japán fogások elkészítéséhez szükséges konyhai eszközök.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Kérjük, kérdéseiket kapcsolattartónkhoz juttassák el:
Blue Magic Inc.
Ms Ayumi Kuji
info@japanese-cuisine.com
https://bluemagic.co.jp/

Contacts

Kérjük, kérdéseiket kapcsolattartónkhoz juttassák el:
Blue Magic Inc.
Ms Ayumi Kuji
info@japanese-cuisine.com
https://bluemagic.co.jp/