Paus Franciscus ontmoet Universele Vredesfederatie

Delegatie zegt toe leidende rol Vaticaan te steunen

(Photo: Business Wire)

VATICAANSTAD--()--Op 1 juli had een delegatie van UPF International een korte privé-audiëntie met Zijne Heiligheid Paus Franciscus op zijn kantoor in het Vaticaan.

Paus Franciscus is een vooraanstaand pleitbezorger van veel van de idealen en waarden die de UPF ook omarmt, zoals de bevordering van de interreligieuze dialoog, de versterking van het gezin en de zorg voor milieukwesties.

In zijn openingstoespraak onderstreepte de paus het belang van vrede en sprak hij zijn diepe waardering uit voor degenen die zich hiervoor inzetten en sprak hij zijn diepe bezorgdheid uit over de hypocrisie van degenen die over vrede spreken maar oorlogswapens verkopen.

De UPF heeft al deelgenomen aan programma’s in het Vaticaan, bijvoorbeeld een consultatie over de crisis in Syrië in 2014 en het 50e verjaardagsprogramma ter ere van Nostra aetete (de pauselijke encycliek uit 1965 die de weg vrijmaakt voor een meer respectvol oecumenisch engagement).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Robin Marsh:
+44 7956 210768
pa@uk.upf.org
Website: www.upf.org
www.europe.upf.org

Contacts

Robin Marsh:
+44 7956 210768
pa@uk.upf.org
Website: www.upf.org
www.europe.upf.org