Teijin omandab Euroopa autoturul laienemiseks Benet Automotive'i

TOKYO--()--Teijin Limited teatas täna, et omandab Jet Investmentilt Tšehhi juhtiva autotööstustuse komponentide tarnija Benet Automotive s.r.o. (Benet) täisosaluse. Tehingu tingimusi osapooled ei avalda.

Benet, mille peakorter asub Tšehhis Mlada Boleslavis, on autotööstuse komponentide esmatasandi tarnija, mis pakub nüüdisaegseid tehnoloogiaid süsinikkiududega ja klaaskiudtugevdusmaterjalidega armeeritud plastikvormide tootmisel ja tegeleb ka autode värvimise ja kokkupanekuga. Ettevõte spetsialiseerub tugevdatud reaktsioon-survevalule (RRIM), mis on polüuretaanis kasutav madalal survel läbi viidav protsess, ühtlasi kasutab tavapärast autoklaavi ja vaiguvormimist.

Benetil on kolm tehast Tšehhis ja üks Saksamaal, millega teenindatakse Euroopa autotööstuse originaalvaruosade valmistajaid, teiste hulgas Volkswagenit, Mercedest, BMW-d, Audit ja Škodat. Ettevõttes töötas 2018. aastal 720 inimest ning selle käive oli 35,2 miljonit eurot (40 miljonit USA dollarit).

Teijin laiendab oma autotööstuse osade äri kergete, kõrge kvaliteediga materjalide ning paremate disainimisvõimalustega, et saada autotööstuse originaalvaruosade valmistajate klientide multi-materjalide komponentide tarnimispartneriks Teijini Euroopa, Põhja-Ameerika ja Aasia sõlmpunktides. Teijin omandas 2018. aasta augustis Portugali juhtiva autokomponentide tootja Inapal Plásticos SA ning paigaldab 2017. aasta jaanuaris ostetud Prantsusmaal asuvasse Continental Structural Plastics tehasesse klaas- ja süsinikkiu vormide liine.

Benet paikneb strateegiliselt lähedal Euroopa turu kesk- ja idaregioonidele, kus tegutsevad Saksamaa ja teiste Euroopa riikide algsete seadmete tootjate tootmisüksused. Ettevõtte edukas ajalugu tarnijana pakub Teijinile tugevat vundamenti kindlustamaks oma müügikanalid Euroopas.

Oma multimaterjali strateegia osana võimendab Teijin Beneti võimekust käimasolevates projektides ning arendab Tejini ja CSP materjali ja vormitehnoloogiaid ning tehnilise meeskonna liikmeid pakkumaks innovatiivseid komposiitlahendusi, mis vastavad klientide vajadustele kerguse, vastupidavuse, paindliku disaini, produktiivsuse ja kuluefektiivsuse osas. Teijin plaanib 2030. aastaks kasvatada oma müüki autotööstuse komposiitlahenduste valdkonnas 1,7 miljardi euroni.

Teijin Grupist
Teijin (TOKYO:3401) on ülemaailmne tehnoloogiast kantud grupp, mis pakub uuenduslikke lahendusi valdkondades nagu keskkond, turvalisus, katastroofide vältimine, demograafilised muutused ning kasvanud terviseteadlikkus. Ettevõtte peamised tegutsemisvaldkonnad on kõrgtehnoloogilised kiud ja komposiidid, tervishoid, filmid, vaigu ja plastiku töötlemine, polüesterkiud ja IT. Gruppi kuulub üle 170 ettevõtte ning ligikaudu 20 000 töötajat üle 20 riigis üle maailma. Grupi käive oli 21. märtsil lõppenud majandusaastal 888,6 miljardit jeeni ehk 8,1 miljardit USA dollarit ning kogu varad 1020,7 miljardit jeeni ehk 9,3 miljarit USA dollarit. Külastage www.teijin.com .

Selle teadaande originaaltekst on ametlik ja kaitstud autoriõigusega. Tõlge on tehtud vaid mugavusotstarbel. Teksti kasutamisel tuleb viidata originaaltekstile, kuna vaid see on õiguslikult kehtiv.

Teijin Limited
pr@teijin.co.jp