Medicortex kondigt de ontvangst van een onderzoeksbeurs van 1,1 miljoen dollar aan van het Amerikaanse ministerie van Defensie

TURKU, Finland--()--Medicortex Finland Oy (www.medicortex.fi) heeft vandaag de toekenning bekendgemaakt van een subsidie ​​van 1,1 miljoen dollar van het Amerikaanse ministerie van Defensie. De subsidie ​​biedt financiering voor de verdere klinische ontwikkeling van de diagnostische set ProbTBITM van het bedrijf, voor snelle detectie van mild traumatisch hersenletsel en van hersenschuddingen. Het winnen van deze zeer concurrerende beurs is ook een sterk signaal en een erkenning van de aanpak van Medicortex aangaande de dringende noodzaak om snel en betrouwbaar mild traumatisch hersenletsel (TBI) en hersenschuddingen te diagnosticeren.

De subsidie ​​werd toegekend door de USAMRMC (US Army Medical Research and Materiel Command) via het Congressionally Directed Medical “Combat Casualty Care Research Program”. Het programma is ontworpen om diagnostiek te ondersteunen die de potentie heeft om een ​​sterke impact te hebben op de patiëntenzorg.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Dr. Adrian Harel – CEO
Medicortex Finland Oy
Tel. +358 (0) 400 488 817
adrian.harel@medicortex.fi
http://www.medicortex.fi

Contacts

Dr. Adrian Harel – CEO
Medicortex Finland Oy
Tel. +358 (0) 400 488 817
adrian.harel@medicortex.fi
http://www.medicortex.fi