Interactive Brokers Group ogłasza promocję BET, LEARN, WIN

GREENWICH, Connecticut--()--Interactive Brokers Group, Inc. (IEX: IBKR) przyzna kredyty prowizyjne o równowartości do 1000 USD milionowi nowych klientów do wykorzystania na rachunkach maklerskich IBKR. Kredyty można otrzymać poprzez wymianę zysków z wygranych zakładów na giełdzie symulowanych zakładów bukmacherskich IBKR (IBKR’s Simulated Sports Betting Exchange).

Giełda znajduje się pod adresem sports.ibkr.com. Dostęp do niej można uzyskać również za pośrednictwem mobilnej aplikacji „IBKR Sports”. Giełda działa na zasadzie rynku peer-to-peer („każdy z każdym”), na którym uczestnicy mogą prowadzić kupno, sprzedaż lub wymianę zakładów o prawdziwe wydarzenia sportowe m.in. w takich dyscyplinach jak tenis, piłka nożna czy baseball.

„Liczymy na to, że promocja przyciągnie klientów, którzy są nowicjuszami na platformie Interactive Brokers i mają większe rozeznanie w sportach widowiskowych niż w rynkach finansowych” – powiedział Thomas Peterffy, prezes Interactive Brokers.

„Chcemy pomóc ludziom zrozumieć probabilistyczny charakter rynków, transakcji giełdowych i inwestycji. Robimy to na przykładzie naszej giełdy symulowanych zakładów bukmacherskich, gdzie za każdy wygrany zakład otrzymuje się 100 jednostek danej waluty. Przykładowo jeżeli w ocenie gracza dana drużyna ma 40% szanse na wygraną, to cena kupna zakładu powinna dla niego wynosić poniżej 40 jednostek, natomiast cena sprzedaży powyżej 40 jednostek. Wraz z pojawieniem się nowych informacji dotyczących wydarzenia i w jego trakcie szanse te będą ulegały zmianie, powodując wahania ceny zakładu podobne do tych, którym podlegają ceny akcji” – powiedział Peterffy.

„Biorąc udział w promocji, zawodnicy poznają naszą platformę, a także nauczą się zasad działania giełdy, prowadzenia inwestycji i kontrolowania swoich finansów, jednocześnie dobrze się bawiąc. Stawiamy na to, że wielu z nich wypróbuje również naszą darmową wersję demonstracyjną rachunku maklerskiego i w przyszłości zostanie klientami Interactive Brokers” – dodał.

Poniżej przedstawiamy podstawowe zasady działania symulowanych zakładów bukmacherskich (Simulated Sports Betting) Interactive Brokers:

Dla pierwszych 2,2 mln uczestników, którzy założą konto Simulated Betting, będzie ono zasilone kwotą „1000 USD” – wirtualnych dolarów (lub jej równowartością w euro, funtach lub dolarach kanadyjskich). Korzystając z wirtualnych środków, będą oni mogli prowadzić kupno (place), sprzedaż (take) albo wymianę (trade) kontraktów na symulowane zakłady bukmacherskie.

Za każdy wygrany kontrakt otrzymają 100 wirtualnych dolarów (lub równowartość w euro, funtach albo dolarach kanadyjskich). Uczestnicy giełdy symulowanych zakładów bukmacherskich mogą prowadzić między sobą transakcje kupna i sprzedaży zakładów, składając oferty na określony wynik zdarzenia. Zasady działania są więc podobne do obrotu akcjami, obligacjami, opcjami czy kontraktami terminowymi futures. Wysokość ofert kupna i sprzedaży może wynosić od 0,05 do 99,95 jednostek wirtualnej waluty w zależności od szacowanego prawdopodobieństwa wyników obstawianego przez graczy. Każda wirtualna wygrana i porażka skutkuje odpowiednio dodaniem albo odjęciem kredytów na koncie Simulated Betting. Za każdą transakcję potrącana jest wirtualna prowizja w wysokości 1% kwoty zakładu albo różnicy liczby 100 i wysokości symulowanego zakładu, w zależności od tego, których z tych wartości jest niższa. Uczestnicy mogą mieć jednocześnie otwarte maksymalnie trzy kontrakty na wydarzenie, przy czym istnieje możliwość zamykania otwartych zakładów i bieżącego kupna lub sprzedaży nowych kontraktów.

Wygrane na kontach Simulated Sports Betting można wymienić na kredyty prowizyjne w wysokości do 1000 USD (NAGRODĘ) do wykorzystania na rachunku maklerskim Interactive Brokers. Wymiany można dokonać tylko raz, a kredyty prowizyjne nie podlegają przeniesieniu lub wypłacie. Niewykorzystane kredyty automatycznie wygasają i tracą wartość po pięciu latach. Nie ma możliwości wpłacania ani wypłacania środków na kontach Simulated Betting.

Wszystkie zgromadzone na nich środki są wirtualne, nie podlegają przeniesieniu i nie mają pokrycia w gotówce.

Gdy wartość salda na koncie spadnie do zera, zostanie ono zamknięte, a posiadający je gracz nie będzie mógł otworzyć nowego konta. Rachunek maklerski otworzyć mogą osoby spełniające wymagania i regulamin Interactive Brokers.

Promocja przeznaczona jest dla osób w wieku powyżej 21 lat na terenie dozwolonych państw i regionów. Wzięcie udziału w promocji nie jest uzależnione od dokonania zakupu albo płatności. Uczestnicy nie mają możliwości postawienia, wygrania lub przegrania prawdziwych pieniędzy. Osoby, które założyły rachunek maklerski Interactive Brokers pomiędzy 1 stycznia i 30 czerwca 2019 r., nie mają możliwości wymiany wygranych na kredyty prowizyjne. Termin promocji upływa w dniu 31.12.2020 albo po wyczerpaniu puli nagród, w zależności od tego, co nastąpi wcześniej. Pełny regulamin można znaleźć w zakładce Official Rules pod adresem https://sports.ibkr.com/ibg/#/ext/rules.

Aktualnie uruchamiamy 1 tys. kont symulowanych zakładów dla osób, które niedawno wypróbowały demonstracyjną wersję konta w ramach grupy testowej. Zakładamy, że do czasu ćwierćfinałów Wimbledonu wszystkie osoby, które spełniają warunki regulaminu, będą mogły takie konto otworzyć.

Więcej informacji na stronie https://sports.ibkr.com.

Interactive Brokers Group, Inc.:

Podmioty stowarzyszone grupy Interactive Brokers Group świadczą usługi całodobowej automatycznej realizacji i kontroli transakcji na papierach wartościowych, surowcach i walutach na ponad 125 rynkach w wielu państwach i walutach, dla klientów na całym świecie. Wszystkie usługi świadczone są w ramach jednego zintegrowanego rachunku inwestycyjnego IBKR. Obsługujemy inwestorów indywidualnych, fundusze hedgingowe, grupy prowadzące transakcje z użyciem środków własnych, doradców finansowych i brokerów wprowadzających. Dzięki naciskowi na technologię i automatyzację, jaki kładliśmy na przestrzeni ostatnich czterdziestu lat, możemy zaoferować naszym klientom wyjątkowo zaawansowaną platformę do zarządzania portfelem inwestycyjnym po najniższej cenie w branży wg rankingu najlepszych brokerów online opracowanego przez Barron na dzień 25 lutego 2019 r. Zależy nam na oferowaniu klientom korzystnych cen realizacji, a także sprawnych narzędzi do zarządzania transakcjami, ryzykiem i portfelem, jak również dostępu do badań rynkowych i produktów inwestycyjnych. Otrzymując to wszystko w niskiej cenie albo za darmo, nasi klienci wymiernie zwiększają swoje szanse na powiększanie zysków z inwestycji.

KONTAKT:
Dla inwestorów:
Interactive Brokers Group Inc.:
Nancy Stuebe
tel. 203-618-4070
Dla przedstawicieli mediów:
Kalen Holliday
tel. 203-913-1369
e-mail: media@ibkr.com

KONTAKT:
Dla inwestorów:
Interactive Brokers Group Inc.: