S BLOCK w Azji Południowo-Wschodniej: Poznaj Wietnam, poznając Da Nang; odkryj technologię blockchain, odkrywając S BLOCK (Centrum Prasowe)

BERNO, Szwajcaria--()--W dniu 26 czerwca 2019 r. w miejscowości Da Nang w Wietnamie z powodzeniem odbył się kongres pn. Digital Economy Application Summit, poświęcony rozwiązaniom z zakresu gospodarki cyfrowej. To szczególne wydarzenie zostało zorganizowane przez wietnamską społeczność użytkowników S BLOCK wspólnie z Magic Kingdom Club oraz Top Market Group Finance i Black Hole Finance.

W ostatnim czasie, z uwagi na uruchamianie wysokiej jakości projektów takich jak S BLOCK, Wietnam ponownie odnotował dynamiczny rozwój w obszarze technologii łańcucha blokowego (blockchain), znajdując się tym samym w centrum uwagi podmiotów rynkowych. Jak donosi wiarygodne źródło, pod koniec czerwca wietnamska społeczność użytkowników S BLOCK zorganizowała niezwykle ważny kongres gospodarczy w Wietnamie, z udziałem ponad 100 liderów branżowych, 500 przedstawicieli ugruntowanych mediów działających w obszarze gospodarki i technologii blockchain, oraz ponad 2 tysięcy przedstawicieli elity branżowej z całego świata. Głównym celem wydarzenia było promowanie rozwoju branży, wspieranie turystyki wietnamskiej, a także nawiązanie współpracy i zgłębianie tajników branży blockchain. Jak podaje serwis informacyjny, dzięki realizacji wysokiej jakości projektów takich jak S BLOCK, Wietnam ponownie doświadczył boomu w obszarze technologii blockchain!

Będąc południowoazjatyckim krajem o dogodnym położeniu geograficznym, Wietnam notuje imponujący wzrost w obrębie różnych branż (w tym technologii blockchain) i jest uznawany za jeden z najszybciej rozwijających się krajów Azji Południowej. Dzięki wyjątkowej lokalizacji jest to kraj „pierwszego wyboru” dla realizacji wielu wysokiej jakości projektów, m.in. kampanii promocyjnej S BLOCK.

Po zakończeniu kongresu w dniu 26 czerwca większość gości udała się do miasta Da Nang, aby zobaczyć znane na cały świat atrakcje i poznać kulturę Wietnamu. Dzięki sukcesowi wydarzenia Wietnam poprawił swoją pozycję i prestiż na arenie międzynarodowej, co zaowocowało większym zainteresowaniem wśród obcokrajowców i zwiększoną liczbą turystów międzynarodowych, w tym również tych, którzy dotąd niewiele wiedzieli o tym kraju. Jak zauważył organizator kongresu, Wietnam to wschodzący rynek, który cechuje duża dynamika wzrostu gospodarczego, zaś technologia blockchain może stanowić w tym kontekście niezwykle ważny element.

Oficjalny raport wietnamskiej społeczności użytkowników S BLOCK.

KONTAKT:
SBLOCK FOUNDATION PTE. LTD