Stowarzyszenie Andersen ogłasza swojego pierwszego reprezentanta w Kuwejcie

SAN FRANCISCO--()--Stowarzyszenie Andersen Global ogłosiło dzisiaj pierwszą kancelarię podatkową w Kuwejcie, która będzie je reprezentować w tym kraju, zwiększając tym samym zasięg Andersen Global na Bliskim Wschodzie. Causeway Company For Financial Management Consulting W.L.L. w Kuwejcie przyjmie nazwę Andersen Tax z siedzibą w Kuwejcie.

Kancelaria dołączyła w ubiegłym roku do Andersen Global jako kancelaria współpracująca, a teraz zostanie pełnoprawnym członkiem międzynarodowego stowarzyszenia. Andersen Tax w Kuwejcie będzie nadal świadczyć usługi rachunkowe i asystenckie na rzecz osób prywatnych i korporacji z wielu branż.

„Zrobimy wszystko, aby spełnić potrzeby naszych klientów. Odkąd jesteśmy kancelarią współpracującą, doceniamy sposób, w jaki specjaliści w kancelariach członkowskich i współpracujących ze stowarzyszeniem Andersen Global rosną w siłę jako organizacja. Zdajemy sobie sprawę, jaki wpływ ma współpraca z osobami z całego świata o poglądach podobnych do naszych, z którymi łączy nas wspólne zaangażowanie w zapewnianie bezproblemowej obsługi na całym świecie” – powiedział dyrektor zarządzający Andersen Tax w Kuwejcie.

„Kuwejt jest istotnym rynkiem dla naszych klientów. Dzięki temu, że należy do Większego Bliskiego Wschodu, rozwija się tam gospodarka i polityka podatkowa - stwierdził Mark Vorsatz, prezes Andersen Global i dyrektor generalny Andersen Tax LLC. - Klienci spotkają się w Kuwejcie z nazwą Andersen i będą wiedzieli, że jest ona synonimem transparentności, dobrego zarządzania i spójności”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie objęło kancelarie prawne z całego świata i obecnie skupia ponad 4,5 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w ponad 144 lokalizacjach.

Megan Tsuei
Andersen Tax