Globalna premiera S BLOCK w Singapurze w dniu 22 czerwca

BERNO, Szwajcaria--()--22 czerwca br. w hotelu Marina Bay Sands w Singapurze odbyła się tegoroczna edycja prestiżowej konferencji 2019 WBF Singapore Technology Conference. Na wydarzeniu tym zaprezentował się jego współgospodarz, spółka S BLOCK, ogłaszając premierę kampanii pod hasłem „Uwolnij swoje cyfrowe aktywa”. W konferencji udział wzięli najznamienitsi przedstawiciele branży, jak również entuzjaści technologii blockchain z całego świata, w tym ponad 500 weteranów branży z przeszło 30 krajów, m.in. Szwajcarii, Niemiec, Francji, Rosji, Japonii, Korei, Brazylii, Australii, Argentyny i Kanady. Wymieniali oni między sobą istotne spostrzeżenia na temat tego sektora w ujęciu globalnym. Konferencja odbiła się szerokim echem na całym światowym rynku blockchain.

Inauguracja S BLOCK w Singapurze

22 czerwca w godzinach porannych Ivan, prezes S BLOCK Global Foundation, został poproszony o wygłoszenie przemówienia programowego pt. „Portfel walut cyfrowych nowej generacji”. Podczas konferencji S BLOCK oficjalnie zainaugurowało działalność w ponad 30 krajach na całym świecie, otwierając drogę ku globalnej przyszłości bez granic. Jednocześnie S BLOCK podpisało strategiczną umowę z DUSD i WBFex, co zapewni spółce szybszy rozwój.

Wieczorem 22 czerwca odbyło się after party „Fortune Night”, którego wyłącznym sponsorem było S BLOCK. Zjawili się na nim najważniejsi przedstawiciele branży, aby wymieniać się cennymi doświadczeniami i uwagami na temat kierunków rozwoju branży w roku 2019.

Globalna podróż S BLOCK

Najważniejszym punktem konferencji technologicznej WBF World Tour Singapore Technology Conference było zaproszenie Paula Brody’ego – dyrektora ds. technologii blockchain w Ernst & Young, Franklyna Richardsa – współzałożyciela LiteCoin, dr. Daniela Diemersa – partnera PwC Strategy&, Toma Mennera – EMEA oraz wielu innych liderów branż zajmujących się „praktykami regulacyjnymi w zakresie technologii” oraz zagadnieniami związanymi z cyfrową przyszłością i urzeczywistnianiem trendów rozwojowych w epoce blockchain 2.0. Dwudniowe wydarzenie z udziałem ponad 4 tys. ekspertów, 500 partnerów medialnych i 100 prelegentów zdecydowanie odniosło sukces – będzie ono mile wspominane przez użytkowników i entuzjastów technologii blockchain.

Z myślą o dalszym usprawnianiu struktury ekosystemu i zwiększeniu konkurencyjności produktów S BLOCK będzie nadal rozwijać ogólnoświatową działalność w obszarze finansów cyfrowych, tak aby stworzyć kompleksowy ekosystem tego typu o zasięgu globalnym. S BLOCK będzie dążyć do realizacji misji „uwolnienia aktywów” i prowadzić globalną ekspansję na rzecz lepszej przyszłości.

SBLOCK FOUNDATION PTE. LTD
Jennifer Bialek