20 millió dolláros befektetéssel vesz új lendületet a Bitrise

A harmadik befektetési körével a magyar cég tovább tervezi növelni mobil CI/CD szolgáltatását, ami naponta már több tízezer cég életét teszi könnyebbé.

BUDAPEST, Magyarország--()--A magyar Bitrise ma jelentette be a harmadik befektetési körének lezárását. A fordulóban olyan cégek vettek részt mint a Partech, a Zobito, és a cég jelenlegi befektetői, az OpenOcean, a Y Combinator, és a Fiedler Capital.

A Bitrise egy olyan szolgáltatást fejleszt, ami a mobilappokat készítő programozók életét könnyíti meg: a kódolás befejezése és az appstore-ba kerülés közötti unalmas és ismétlődő feladatokat automatizálja, ezzel időt és pénzt takarítva meg mindenkinek.

A Bitrise egyik legnagyobb erőssége, hogy teljesen testreszabható: akár Android, akár iOS, akár bármilyen más mobilplatform a cél, a már használt külső szolgáltatások is pár kattintással beépíthetőek.

“Idén az eddigi integrációk számát 400-ra szeretnénk duplázni. Így a fejlesztőknek még kevesebb időt kell az általuk választott külső szolgáltatások beállításával elpazarolni, és több idejük lesz magára az app fejlesztésére és későbbi fenntartásra,” mondta Birmacher Barnabás, a cég alapító tagja és CEO-ja.

Az új tőkével a cég főleg szolgáltatását fogja további fejleszteni. A céljuk az egész mobil fejlesztési (DevOps) ciklus lefedése, aminek köszönhetően a mobilfejlesztők egy olyan szolgáltatást kapnak, amin keresztül egy app fejlesztésének teljes folyamatát egy helyen lehet irányítani és nyomon követni. A Bitrise a közelmúltban felvásárolta az Outlyer nevű app monitorozással foglalkozó céget, aminek technológiája ebben fontos szerepet fog játszani.

A Bitrise Magyarországról indult, és a csapat nagy része jelenleg is itt dolgozik. “A magyar munkavállalók képzettsége miatt sok nemzetközi cég tart itt fent irodát, és a munkatársaink nemzetközi tapasztalata nekünk is segítség, hiszen ügyfeleink nagy többsége külföldi. Sokszor van szükségünk a csapat kreativitására, fejlődésüket pedig mi is folyamatosan segítjük” folytatta Birmacher Barnabás.

A cég a egyre nagyobb hangsúlyt szeretne fordítani a toborzásra is, a magyarországi részleg mellett az USA-ban és Nagy-Britanniában, illetve további irodákat nyitna a világ más részein is.

“Az okostelefonok és az alkalmazások mára a mindennapi élettől elválaszthatatlanok. Minden üzlet és vállalkozás hosszú távú sikeréhez elengedhetetlen a mobil-fókuszú gondolkodás,” ahogy Birmacher Barnabás fogalmazott. “A kihívás abban rejlik, hogy a mobilappok világa teljesen más, mint a szoftverfejlesztés többi ága. Pontosan ezért hoztunk létre egy olyan szolgáltatást, ami mára több mint 100.000 mobilfejlesztő életét könnyíti meg és ez segíti őket a lehető legjobb eredmények elérésében. A Bitrise-nak köszönhetően a fejlesztők könnyen át tudják hidalni a mobilapplikáció-fejlesztés egyedi problémáit, az első lépéstől egészen az utolsóig. A mobil-unikornisok több mint fele a Bitrise-t használja, a kezdetektől a több milliárd dolláros értékelésig és a tőzsdei bevezetésig. Talán ez a legjobb példája annak, hogy mennyit is jelent a fejlesztőknek egy ilyen megoldás.”

A Bitrise sajtócsomag itt található: https://www.bitrise.io/presskit

Média- és sajtóügyben, kérjük keresse:
Hantos Ákos +36306629237 akos.hantos@bitrise.io

Release Summary

Y Combinator alumni Bitrise raise $20M series B to improve mobile app development and operations.

Média- és sajtóügyben, kérjük keresse:
Hantos Ákos +36306629237 akos.hantos@bitrise.io