Garmin® kondigt het overlijden aan van mede-oprichter en voorzitter van Emeritus Gary Burrell

De vernieuwer, ondernemer en dienende leider zal herinnerd worden vanwege zijn nalatenschap van het laten groeien van Garmin van een start-up tot een wereldleider in GPS-technologie

Garmin® announces passing of Co-founder and Chairman Emeritus Gary Burrell. Innovator, entrepreneur and servant leader will be remembered for his legacy of growing Garmin from a start-up company to a global leader in GPS technology. (Photo: Business Wire)

OLATHE, Kan.--()--Garmin International, Inc., onderdeel van Garmin Ltd. (NASDAQ: GRMN), heeft vandaag aangekondigd dat Gary Burrell, luchtvaartpionier en mede-oprichter van Garmin Ltd. op 12 juni 2019 is overleden op 81-jarige leeftijd. De heer Burrell ging met pensioen in 2002 en bleef als medevoorzitter van Garmin fungeren tot 2004 toen hij werd benoemd tot emeritus voorzitter.

De heer Burrell was in 1989 samen met Dr. Min Kao mede-oprichter van Garmin met de visie om producten te creëren die worden aangedreven door een opkomende technologie die bekend staat als het Global Positioning System, of GPS. Dertig jaar later is Garmin uitgegroeid van een handvol ingenieurs tot een wereldwijde krachtpatser op het gebied van locatie en communicatieproducten met meer dan 13.000 medewerkers in 60 kantoren over de hele wereld. Van zijn vele prestaties was Gary het meest trots op de banen die hij heeft helpen creëren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Krista Klaus
Garmin International, Inc.
Phone | 913-397-8200
E-Mail | media.relations@garmin.com

Contacts

Krista Klaus
Garmin International, Inc.
Phone | 913-397-8200
E-Mail | media.relations@garmin.com