De Brexit Breakup: CurrencyFair Survey onthult dat 40 procent van de Britse expats die in Nederland wonen, zeggen dat ze naar een nieuw land zullen verhuizen in het geval van een harde Brexit

  • Een kwart heeft reeds het staatsburgerschap of permanent verblijf in een ander land aangevraagd.
  • Bezorgdheid over persoonlijke financiën het grootst onder expats die in Nederland wonen
  • Expats zoeken opleidings-, werk- en investeringsmogelijkheden voor hun kinderen in het buitenland

DUBLIN--()--Veertig procent van de Britse expats die in Nederland wonen, zijn bereid om naar een nieuw land te verhuizen als Groot-Brittannië zonder een deal uit de EU vertrekt, zo blijkt uit een onderzoek in opdracht van de internationale money transfer service CurrencyFair. Zesentwintig procent zegt dat ze een aanvraag hebben ingediend voor een nieuw staatsburgerschap (12 procent) of permanent verblijf (14 procent) en nog eens 26 procent zegt dat ze een verblijf in het buitenland hebben onderzocht vanwege de onrust door de Brexit. Veertig procent van de ondervraagde Britse expats zei dat ze voor Nederland zouden kiezen als ze in een willekeurig land in de EU zouden kunnen wonen, wat wijst op een hoge mate van tevredenheid over hun adoptieland.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Killeen Kelly
killeenkelly@currencyfair.com
+353 87 380 6879

Contacts

Killeen Kelly
killeenkelly@currencyfair.com
+353 87 380 6879