A Mary Kay Inc. együttműködik a The Nature Conservancy-val a mexikói-öbölbeli fenntartható halászat támogatása céljából

Julie Sullivan, coastal restoration project manager for the Nature Conservancy. © Jerod Foster for The Nature Conservancy.

Dallas--()--Az együttműködés keretében a partnerek a Texas Fisheries & Coastal Resilience Programot támogatják, melynek célja olyan problémák megoldása, mint a túlhalászás és az élőhelyek károsodása - )-- A vállalati társadalmi felelősségvállalás terén a vezető nemzetközi cégek közé tartozó Mary Kay Inc. ma bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött a The Nature Conservancy természetvédelmi szervezettel a mexikói-öbölbeli fenntartható halászat támogatása érdekében. A Texas Fisheries & Coastal Resilience elnevezésű program célja az olyan problémák megoldása, mint a túlhalászás, az élőhely-károsodás és a mellékfogás (a kereskedelmi halászat során nem szándékosan kifogott halfajták).

"Felelősséggel tartozunk azért, hogy kivegyük a részünket bolygónk legértékesebb erőforrásának, az óceánoknak a védelmére irányuló erőfeszítésekből" - mondta el Deb Gibbins, a Mary Kay operatív vezetője. "Reméljük, hogy a The Nature Conservancy-val való együttműködés révén a Mary Kay hozzájárulhat az ökoszisztémák védelméhez és a biológiai sokféleség megőrzéséhez."

A program támogatja a halgazdaságokat a vízi ökoszisztémák helyreállításában és fenntartásában, és ugyanakkor elősegíti az innovációt, a közösségi összefogást és a Mexikói-öböl térségében a fenntarthatóságot lehetővé tévő politikai programok végrehajtását. Mivel a virágzó gazdasági élet egyre több embert vonz a parti államokba, az államok növekedése fenntartásának módja közvetlen kihatással van területük természeti erőforrásainak egészségére.

Az 1951-ben alapított The Nature Conservancy vezető természetvédelmi szervezet, amely szerte a világon azon munkálkodik, hogy a természet és az emberek javára megóvja az ökológiai szempontból fontos földterületeket és vizeket. A Conservancy tudományos alapokon kidolgozott pragmatikus megoldásokat alkalmaz a természetet fenyegető legnagyobb veszélyek minél szélesebb körű elhárítása érdekében.

A Mexikói-öbölben végzett munkát a Mary Kay befektetései több területen is segítik:

- Tudomány: Bemutató projektek megvalósítása a legfontosabb halgazdaságokban egyrészt a jobb gazdálkodás hasznának demonstrálása céljából, másrészt a többi halgazdaságban való változás elindítása érdekében.

- Vezetők: Az együttműködésre és a nem kormányzati érdekcsoportok innovatív hozzájárulására épülő kísérleti megoldások bevezetésének támogatása az adaptív, a kooperációt előtérbe helyező gazdálkodásirányítók számának növelése céljából.

- Technológia: A modernizált számítástechnikai rendszerek, valamint a döntéstámogató eszközök és technológiák integrálásának bemutatása és bevezetésük elősegítése annak érdekében, hogy egyszerűsödjön az adatgyűjtés és lehetővé váljon a körülményekhez alkalmazkodó gazdálkodási döntések gyors meghozatala.

"A Mary Kay már régóta azon munkálkodik, hogy elősegítse a változásokat, amelyeknek köszönhetően a Föld fennmarad az eljövendő generációk számára, ezért büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan szervezettel működhetünk együtt, amelynek küldetése teljes mértékben összhangban van a miénkkel, és amely tökéletes partnerünk lesz a Mexikói-öböl egészséges és élettel teli ökoszisztémájának biztosításában" - magyarázta Laura Huffman, a The Nature Conservancy texasi regionális igazgatója. "Ez a befektetés a programunkba nem csak a tudományos, politikai és közösségi együttműködést támogatja, hanem hozzásegít minket annak bebizonyításához, hogy az ökológiai egészség és a virágzó gazdaság nem egymással ellentétes fogalmak, és hogy amit csinálunk, az az embereknek és a természetnek egyaránt hasznára válik, és lehetővé teszi, hogy mind az emberiség, mind a természeti környezet fejlődjön."

Nemrégiben a Mary Kay képviselői részt vettek az Oceans Plastics Leadership Csúcstalálkozón, amely az első olyan rendezvény volt, ahol összegyűltek a műanyag-ellátási lánc vezető szervezetei. A csúcstalálkozót azzal a céllal szervezték, hogy a résztvevők bemutathassák nagy hatású kezdeményezéseiket, prototípusok kifejlesztésére irányuló új stratégiáikat és megközelítéseiket, és szoros együttműködés, vegyes vállalatok létrehozása és kutatási/fejlesztési kezdeményezések révén elindítsák az óceánok műanyaggal való kritikus mértékű szennyezettségének megszüntetésére szolgáló széles körű megoldások megvalósítását.

Amit a Mary Kay-ről tudni kell…

Több mint 55 évvel ezelőtt Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, három cél teljesítését tűzte ki az általa létrehozott szépségápolási cég elé: biztosítson ígéretes lehetőségeket a nők számára, gyártson ellenállhatatlan termékeket és tegye jobbá a világot. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív bőrápolási, dekorkozmetikai és táplálékkiegészítő termékek előállítása iránt. A Mary Kay Alapítványon (Mary Kay FoundationSM) keresztül a vállalat ez idáig több mint 78 millió USA dollárt adományozott rákkutatási célokra, valamint a családon belüli erőszak áldozatai számára létesített menedékházak létesítése céljára. Mary Kay Ash eredeti elképzelése továbbra is fényesen ragyogó vezércsillag számunkra - és ennek az elképzelésnek a megvalósításához minden egyes eladott rúzs egy lépéssel közelebb juttatja cégünket.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com