Xi’an Chanba Ecological District: Modeshow van “Terracotta-strijders” gehouden in Chang’an Pagoda met zicht op de zijderoute van “Chang’an Eye”

×

Download

Loading media player...

XI’AN, China--()--De oude Terracotta-strijders hebben ook mode-elementen. In Xi’an, een van de oude hoofdsteden, werd een modeshow uitgevoerd onder de Chang’an Pagode in het Chanba Ecological District, waardoor Terracotta-strijders uit de geschiedenis stappen en stralen van frisheid en kracht. Xu Xiaoping, een beroemde modeontwerper in China, stelde voor dat de show geïnspireerd werd door Terracotta-strijders, met het kapsel van het model afkomstig van de haarversieringen van de Terracotta-strijders. In feite waren de Terracotta-strijders niet “ashy-faced”. Volgens geschiedkundig onderzoek van historici bezaten deze figuren meer dan een dozijn kleuringstoffen, waaronder vermiljoen, roze, groen, oranje, geel, enzovoort. Na de opgravingen verloren ze hun oorspronkelijke kleur door veranderingen in het klimaat. Wang Hongmin, de directeur van de modeshow, zei dat de modeshow onder de Chang’an Pagode een restauratie van de “originele kleuren” van de Terracotta-strijders was.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

ChanBa Ecological District
Yan Zhang
cbxczx@126.com
http://www.xinhuanet.com/travel/xianvideo/20190125a/

Contacts

ChanBa Ecological District
Yan Zhang
cbxczx@126.com
http://www.xinhuanet.com/travel/xianvideo/20190125a/