Elektronická platforma Shopify zveřejňuje první zprávu o stavu obchodování

Nakupující utratí více v internetových než kamenných obchodech; v posledních 12 měsících 62 milionů zákazníků nakupovalo opakovaně

OTTAWA, Ontario--()--Společnost Shopify Inc. (burzovní index NYSE:SHOP, TSX:SHOP), přední multikanálová obchodní platforma, dnes zveřejnila svou první globální zprávu o stavu obchodování * , ve které se zaměřuje na to, co způsobuje stoupající oblibu obchodování přímo se zákazníkem (direct-to-consumer - DTC) a co ovlivňuje chování nakupujících. V loňském roce zaznamenala maloobchodní sféra značné narušení, díky tomu se změnilo prostředí maloobchodu a zákazníci a obchodníci hledali nové možnosti prodeje a nakupování zboží.

„Našim cílem je zlepšit obchodování pro každého a tuto zprávu jsme vytvořili proto, abychom se podělili o globální poznatky, které pomohou prodejcům lépe pochopit potřeby svých zákazníků,“ řekl Harley Finkelstein, provozní ředitel společnosti Shopify. „Ve společnosti Shopify inspirujeme novou vlnu nezávislých majitelů obchodů v oblasti nástrojů a zkušeností, které potřebují, aby měli úspěch. Budeme se dělit o další zprávy i do budoucna, neboť Shopify se stala výchozí platformou pro budování obchodů a řízení obchodování v globálním měřítku.“

Nová zpráva o stavu obchodování společnosti Shopify odhaluje, mimo jiné, následující klíčové poznatky:

• Jde o bitvu o věrnost značce, ale k vítězům se zákazníci vrací: Více než 62 milionů nakupujících z celého světa nakoupilo ve stejném obchodě Shopify dvakrát, přičemž nakupující nakupovali ve stejném obchodě v průměru 3,8 krát.

• Nakupující zbožňují záminky k nákupům, zejména svátky, ale v únoru prodej klesá: Listopad je, pokud jde o nakupování, celosvětově nejoblíbenějším měsícem, nejméně lidé nakupují v únoru a leden zaznamenal největší meziroční nárůst kromě svátků.

• Američané nakupují častěji, Němci nejrychleji a za nákupy utratí nejvíce Japonci: Zákazníci ve Spojených státech amerických nakupují téměř dvakrát více (6 položek) než v ostatních zemích (2-3 položky), nakupující v Německu jsou při vybírání na internetu nejrychlejší, rozhodnutí, co nakoupit jim trvá méně než 18 minut, Japonci utratí nejvíc za jeden nákup, v průměru kolem 142 amerických dolarů, zatímco v USA je průměr kolem 81 amerického dolaru.

• Mobil, tablet nebo stolní počítač? Na to, co lidé nakupují má vliv zeměpis:Zákazníci v Brazílii dávají přednost mobilům před stolními počítači, zatímco kupující v Dánsku, Irsku, Malajsii, Maroku, Nizozemí, na Novém Zélandu, Singapuru a Vietnamu nakupují více tabletů než mobilů. Spotřebitelé ve Spojených státech amerických, Kanadě, Číně a Velké Británii nakupují tablety, stolní počítače a mobily ve stejné míře.

• Sociální média poskytují informace, ale nejsou místem, kde lidé nakupují: V online obchodech nakupuje více než 80% zákazníků, následují klasické prodejny.

Všechny poznatky ze zprávy společnosti Shopify o stavu nakupování si můžete stáhnout zde.

O společnosti Shopify

Shopify je přední multikanálová obchodní platforma. Obchodníci využívají Shopify k návrhům, založení a řízení svých obchodů v několik prodejních kanálech, jako jsou například mobilní zařízení, webové stránky, sociální média, tržiště, kamenné prodejny a krátkodobě pronajaté obchody. Platforma rovněž zajišťuje obchodníkům silné zázemí a jednotný pohled na jejich podnikání, od plateb po dodávky. Platforma Shopify byla vybudována za účelem spolehlivosti a dosahu a zpřístupňuje podnikový rozsah technologie firmám všech velikostí. Společnost má centrálu v kanadské Ottawě, v současné době na ní funguje více než 800 000 obchodů ze zhruba 175 zemí a důvěřují jí takové značky jako například Unilever, Kylie Cosmetics, Allbirds, MVMT a mnoho dalších.

* Tato zpráva vychází z údajů o globálním prodeji na platformě Shopify od dubna 2018 do dubna 2019; údajů z internetového globálního průzkumu 3 832obchodníků z platformy Shopify v březnu 2019, kvantitativního a kvalitativního výzkumu zákazníků v Kanadě a Spojených státech amerických v prosinci 2018, včetně rozhovorů a online průzkumu u 2 653 zákazníků.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

Julie Nicholson
Ředitelka pro komunikaci